Democratii, intruniti sambata in cadrul Consiliului National de Coordonare, au votat in unanimitate participarea PD la declansarea procedurii alegerilor anticipate, acestea fiind singura modalitate de a scapa de “dinozaurii epocii Iliescu“.

Toti cei 800 de delegati la Consiliul National de Coordonare (CNC) al PD, care s-a desfasurat sambata la Palatul Parlamentului, au votat pentru participarea acestei formatiuni politice la declansarea procedurii alegerilor anticipate. Decizia a fost apoi salutata de acestia cu indelungi aplauze. Aprobarea declansarii alegerilor anticipate figura la primul punct de pe ordinea de zi a sedintei CNC. Apelurile insistente de la tribuna ale liderilor PD pentru un vot pozitiv in acest sens au avut efectul scontat, astfel ca nu s-a inregistrat nici un vot “impotriva“ sau vreo abtinere.

“Dinozaurii epocii Iliescu“

Discursurile, toate in favoarea alegerilor anticipate, au avut o singura tinta - fosta guvernare PSD. In deschiderea lucrarilor consiliului, Emil Boc a insistat pe ideea ca alegerile anticipate reprezinta singura solutie pentru a scapa definitiv de “dinozaurii epocii Iliescu“, dar si sansa de a obtine in Parlament o majoritate confortabila, care sa asigure conducerilor celor doua Camere si Guvernului aceeasi culoare politica. El a mai spus ca intrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 este practic compromisa de decizia Curtii Constitutionale de a respinge pachetul de legi care vizeaza reforma Justitiei, blocand astfel lupta impotriva coruptiei dar si mecanismele de reformare a Justitiei. El a adaugat ca in aceasta situatie singura alternativa pentru Executiv era sa anunte declansarea procedurilor pentru alegeri anticipate.
Totodata, Boc a precizat ca alegerile anticipate reprezinta sansa de a debloca reforma sistemului judiciar, reforma de care depinde integrarea Romaniei in UE.
Liderul PD a apreciat ca, prin decizia Curtii Constitutionale de a respinge pachetul de legi privind reforma justitiei, a fost compromisa integrarea in UE. “Curtea Constitutionala nu a facut altceva decat sa umple paharul intr-o guvernare atacata de forte antireformiste“, a spus Boc. La randul sau, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu (foto), a apreciat ca in momentul de fata se asista la un conflict intre institutiile fundamentale ale statului si ca singura solutie prin care sa fie rezolvat acest conflict o reprezinta alegerile anticipate.
Deputatul democrat Romeo Raicu a spus ca alegerile anticipate vor incheia revolutia izbucnita in 1989 la Timisoara. “Sper ca dupa alegerile din toamna acestui an sa ii scoatem definitiv din istorie pe criptocomunistii de la PSD“, a spus Raicu. O opinie similara a exprimat si vicepresedintele Liviu Negoita: “Poporul roman trebuie sa scape definitiv de comunism, o boala cu care ne confruntam inca, la 15 ani dupa Revolutie. Partidul Democrat si partenerul sau de Alianta vor duce in lunile urmatoare cea mai importanta batalie, a scoaterii Romaniei din mainile pesediste si inscrierea ei pe calea democratiei“.