Presedintele PD Constanta, deputatul Stelian Dutu, a dat ieri de inteles ca parlamentarii democrati ar putea vota o motiune simpla a PSD referitoare la criza din sanatate. Stelian Dutu a aratat intr-o conferinta de presa ca politica de compensare a medicamentelor dusa de ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, este “ineficienta“.
“Din contactele pe care le-am avut in ultimul timp cu cetatenii judetului, am observat un disconfort evident in randul categoriilor sociale defavorizate, cum ar fi pensionarii, varstnicii sau bolnavii cronici, care sufera de pe urma noilor criterii de compensare a medicamentelor, care le sunt atat de necesare. In aceasta situatie, daca motiunea simpla initiata de PSD nu va contine argumente politicianiste, eu personal, dar si mai multi colegi democrati cu care am discutat vom sustine demisia oficialilor din cadrul Ministerului Sanatatii“, a explicat Stelian Dutu, potrivit Agentiei Romnet.
PSD a anuntat saptamana trecuta ca va depune la Senat o motiune simpla pe tema crizei din sanatate, in care va solicita demisia ministrului Mircea Cinteza.