Deputatul PD-L, Sever Voinescu, a afirmat, astazi, ca solicitarea pentru inceperea urmaririi penale impotriva fostului premier Calin Popescu-Tariceanu se discuta in cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care se desfasoara la aceasta ora.
Pe langa solicitarea PD-L, conducerea Camerei analizeaza si scrisoarea Procurorului General trimisa deputatului Cristian Boureanu privind stadiul anchetei in cazul Monicai Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului.
Grupul Parlamentar al Partidului National Liberal din Camera Deputatilor a luat act fara surprindere de sesizarea formulata astazi de Grupul Parlamentar al Partidului Democrat-Liberal impotriva lui Calin Popescu - Tariceanu, in temeiul prevederilor constitutionale si a legislatiei privind raspunderea ministeriala.
In ultimul timp, am vazut cu totii ca zi de zi, pe prima pagina a ziarelor, apar noi si noi dezvaluiri legate de banii facuti cadou de Ministrul tineretului si sportului, Monica Iacob Ridzi, unor firme de apartament.
Zi de zi, in comisia parlamentara de ancheta a cazului, raman fara raspuns intrebari banale cum ar fi: "Cum este posibil ca o scena improvizata din scanduri sa coste 75.000 de euro?". In aceste conditii, solicitarea de astazi a Grupului Parlamentar al PD-L nu este decat o incercare patetica de a acoperi scandalul Ridzi, se mai arata in documentul citat.
Deputatii PD-L sunt singurii care neaga evidenta in cazul Ridzi, mai mult acum se fac ca uita si fapte extrem de simple si de evidente. Grupul Parlamentar al PNL a sustinut desfasurarea anchetei parlamentare de catre Comisia pentru industrii si servicii, pentru a elucida toate aspectele legate de acordul petrolier dintre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si Sterling Resources LTD in timp ce Grupul parlamentar al PDL s-a agatat de toate chichitele procedurale posibile si imposibile pentru a o apara pe doamna Ridzi, precizeaza liberalii.
Asa cum s-a dovedit si cu ocazia sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor din 7 iulie, Grupul Parlamentar al PNL sprijina toate demersurile indreptate catre aflarea adevarului, fara a invoca imunitatea parlamentara, nici protectia oferita de calitatea de fost Prim Ministru sau de ministru pentru parlamentarii liberali. Acest lucru reiese clar si din declaratia de astazi a domnului Calin Popescu -Tariceanu, pe care Grupul Parlamentar al PNL o sustine pe deplin.
PNL nu are de ce sa se ascunda, dar acest lucru nu se poate spune despre PD-L care a facut front comun impotriva adevarului.
Nu uitam faptul ca scandalul Ridzi este doar varful aisbergului. Prin lipsa de strategie si prin masurile anti-economice pe care le pune in practica, guvernul Boc submineaza in fiecare zi economia Romaniei. Dar sutele de mii de romani ale caror firme au dat faliment in urma introducerii impozitului forfetar, care au platit taxe si impozite irationale pentru a avea Guvernul Boc bani pentru asa-zisele concerte pe bani publici nu mai pot fi pacaliti prin astfel de artificii de imagine.