Dupa ce Organizatia Judeteana a PD-L a anuntat ca a contestat candidatura lui Andrei Lisinschi la functia de primar al municipiului Galati pe motiv ca ar avea doua condamnari si nu a depus la dosar reabilitarea judecatoreasca, democrat-liberalii par mai linistiti ca niciodata.

Mai mult, presedintele Organizatiei Judetene a PD-L, Mircea Nicu Toader, era "inarmat" ieri cu un cazier apartinand lui Andrei Lisinschi, sustinand sus si tare ca taranistii nu au dreptate. "La mine se gaseste cazierul lui Andrei Lisinschi, care nu are niciun fel de interdictie, deci, ca atare, aceasta contestatie nu are niciun fel de suport, orice condamnare, daca nu are si o interdictie de a participa la vot, nu are niciun fel de valoare, ba mai mult, conform acestui cazier, Lisinschi este in drept sa participe la alegeri", a spus Toader.

Pe langa acestea, liderul democrat-liberalilor galateni este hotarat sa-i cheme in judecata pe cei care au contestat candidatura lui Lisinschi la Primarie, daca se va dovedi ca nu au avut motive intemeiate pentru a face acest lucru. "Ne vom prevala si noi, in conditiile astea, de o prevedere a aceleiasi legi, care spune asa: impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani", a mai adaugat Mircea Toader, care este hotarat, daca va castiga in instanta, sa cheme in judecata organizatia taranista galateana.