Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal Galati, Doru Resmerita, impreuna cu decanul Facultatii de Stiinta Alimentelor, Petru Alexe, si inspectorul general adjunct al ISJ, profesor Mitica Dudau, au atatat ieri problema legii invatamantului din perspectiva politica, dar si universitara si preuniversitara.

Primarul, indiferent la problema privind gradinitele

Reprezentantul PD-L, Doru Resmerita, a caracterizat, din punct de vedere politic, modul in care este abordata problema educatiei, ca serviciu public, de catre autoritatea locala. Acesta l-a criticat pe primarul Dumitru Nicolae ca nu se implica prea mult in problema invatamantului local si, in special, in criza gradinitelor cu care se confrunta urbea noastra.

"As incepe prin a-l felicita pe primarul Dumitru Nicolae ca in atatia ani de mandat nu a reusit sa deschida macar o gradinita, desi aceasta este o problema a cetatenilor din Galati. In conditiile modificarii legii invatamantului, si sa spunem cu educatia timpurie, situatia va fi si mai grea, din punctul meu de vedere, si nevoia de gradinite va fi si mai mare. Faptul ca nu a reusit sa obtina niste terenuri, pentru mine este un mare semn de intrebare si eu l-as caracteriza mai mult ca o ignoranta a primarului vizavi de educatie", a spus reprezentantul PD-L.

Sustinere pentru FEN

Cei trei reprezentanti ai PD-L au aratat ca situatia invatamantului actual mai poate suporta destule schimbari in bine ale acestui segment. Totodata democrat-liberalii spun ca vor avea in vedere ca viitorul candidat la locale, pe care-l vor determina in urma tehnicii sondajului, sa tina cont de revendicarile sindicalistilor din educatie.

"O alta problema este legata de revendicarile pe care le are Federatia Educatiei Nationale, care sunt niste revendicari adresate administratiei locale si, in principal, Primariei. Acestea constau in revendicari de natura salariala, se refera la niste sporuri, acele sporuri sunt legale si totusi, pentru primar, acordarea acelor sporuri sunt considerate niste costuri. Noi consideram ca toate cheltuielile aferente resurselor umane nu sunt costuri, ci investitii. Calitatea in invatamant si educatie este legata de resursele umane, dar acesta este un mod de abordare pentru un management modern, si nu unul invechit facut de primar. In urma discutiilor cu FEN ni le asumam si in programul viitorului candidat de la locale", a mai amintit Doru Resmerita.