AGERPRES : Cum a explicat Emil Boc demiterea lui Sebastian Lazaroiu de la Ministerul Muncii

Guvernul are nevoie de un ministru al Muncii cu norma intreaga, a declarat, vineri, premierul Emil Boc, referindu-se la inlocuirea din aceasta functie a lui Sebastian Lazaroiu cu Sulfina Barbu.
"In privinta propunerii de remaniere guvernamentala facuta astazi, Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii. Este un minister extrem de greu iar, pe de alta parte, PDL are nevoie de un ministru care sa nu incerce sa-si faca imagine in detrimentul partidului care il sustine pentru ca, in ultima instanta, orice ministru are sustinere de la partidul de guvernamant sau care compune coalitia", a spus premierul Boc.
De asemenea, premierul a apreciat ca Lazaroiu este o personalitate a vietii publice si a precizat ca i-a multumit acestuia pentru activitatea de la Ministerul Muncii. "I-am multumit domnului Lazaroiu, este o personalitate a vietii publice si in continuare ii multumesc pentru ce a facut la Ministerul Muncii, pentru ca a incercat, cat a fost cu putinta, sa promoveze proiectele de reforma", a mai spus Boc. "Mergem mai departe", a adaugat el.
Premierul Emil Boc a inaintat vineri presedintelui Traian Basescu, in temeiul articolului 85 alin. 2 din Constitutia Romaniei, cererea de revocare din functie a ministrului Muncii Sebastian Lazaroiu si numirea in locul acestuia a democrat-liberalei Sulfina Barbu. Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de revocare din functie a lui Lazaroiu si pe cel de numire in aceasta demnitate a Sulfinei Barbu, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.
Ministrul demis Sebastian Lazaroiu a facut, recent, o serie de remarci asupra Partidului Democrat Liberal, pe site-ul gandul.info. "PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe zece ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare", a spus Lazaroiu, intr-un interviu acordat site-ului citat.
Anterior, la postul B1TV, Lazaroiu sugera posibilitatea formarii unei noi platforme politice. "Alba ca Zapada n-a fost o fantezie. Se vede ca se poate coagula o platforma de centru-dreapta in Romania. Peste 50% din romani au convingeri de centru-dreapta, iar PDL nu e capabil sa capteze acest bazin. Nu cred ca alt partid ar reusi.Trebuie o constructie mult mai larga, grupuri mult mai largi care trebuie adunate in acelasi loc. Poate fi o coalitie intre miscari civice si partide, dar nu o alta CDR", spunea Lazaroiu.