Demisiile din functiile de conducere ale PSD sau chiar din partid se inmultesc pe zi ce trece, nemultumirile rabufnind dupa preluarea sefiei de catre Mircea Geoana. Ieri, pesedistii timiseni l-au oprit pe liderul filialei, senatorul Ilie Sarbu, sa demisioneze din functia de vicepresedinte la nivel national. Zvonurile privind posibile noi demisii circula insa tot mai mult.

Doi fosti ministri ai partidului, Petre Lificiu si Alexandru Mironov, au parasit in aceasta saptamana PSD. Ei au luat “exemplu“ de la parlamentarii Ioan Talpes, Mihai Malaimare si Traian Dobre. Deputatul Petre Lificiu, fost ministru al Mediului in Guvernul Nastase, a parasit PSD pentru Partidul Ecologist. Alexandru Mironov, fost ministru al Tineretului si Sportului in Guvernul Vacaroiu, cunoscut ca un apropiat al lui Ion Iliescu, a luat decizia de a pleca pentru ca PSD s-ar fi departat de stanga politica. Senatorul PSD Nicolae Apostol a demisionat si el din partid. Cunoscut si el ca un apropiat al lui Iliescu, acesta a declarat ca nu-si mai regaseste convingerile sale social democrate in actualul PSD.

Sarbu revine, obligat de votul colegilor

In schimb, cei peste o suta de delegati prezenti ieri la Consiliul Judetean al PSD Timis - primari, viceprimari, sefi de organizatii, consilieri locali si judeteni - au votat in unanimitate pentru ca presedintele filialei, Ilie Sarbu, sa-si pastreze functia de vicepresedinte al partidului la nivel national. Purtatorul de cuvant al PSD Timis, Viorel Bota, a declarat ca membrii PSD au considerat ca, din pozitia de vicepresedinte, Sarbu le va putea reprezenta interesele mai bine in forul central de conducere al partidului. In cadrul sedintei, Ilie Sarbu a spus ca respecta decizia colegilor sai si ca nu va demisiona din functia pe care o detine in PSD.
“Personal, as fi dorit sa-mi dau demisia, ca un semn de protest fata de incalcarea principiilor stabilite chiar de catre unii din actuala conducere, care cumuleaza aceste functii“, a spus senatorul.