Consilierul de stat in cadrul Departamentului juridic al Administratiei prezidentiale Silviu Barbu a cerut presedintelui Traian Basescu sa-l elibereze din functie si a solicitat CSM incetarea detasarii sale la Cotroceni.
Barbu a precizat ca a cerut sefului statului eliberarea din functie si a solicitat CSM incetarea detasarii sale in cadrul Departamentului juridic de la Presedintie, explicand ca el fusese detasat la Cotroceni de la Curtea de Apel Bucuresti.
Barbu a mai spus ca prin gestul sau doreste sa evite afectarea imaginii sale si a Administratiei Prezidentiale, dupa ce in presa locala din Brasov au aparut materiale legate de o convorbire pe care el a avut-o cu decanul Facultatii de Drept din oras. El a mentionat ca prin materialele aparute s-a incercat afectarea imaginii sale si implicit cea a Administratiei prezidentiale, dat fiind faptul ca acel decan "este interceptat" intr-un dosar "care nu are nicio legatura cu convorbirea purtata".
El s-a aratat de asemenea nedumerit de modalitatea in care in presa locala din Brasov apar transcrieri ale unor interceptari in cazul unor persoane care sunt cercetate si in cazul carora nu s-a formulat inca nicio acuzatie. (D.P.)