Seful Pietei Centrale, Adrian Zamfir, a recunoscut, ieri, ca a obtinut "sponsorizari " de la o parte dintre comerciantii din piata, insa spune ca produsele primite au fost folosite pentru organizarea unei mese de protocol cu prilejul unei vizite la Botosani a fostului lider liberal Theodor Stolojan. "Este adevarat ca am fost sponsorizat, dar nu am luat nimic ca sa duc acasa la mine. Am fost sponsorizat cind a venit Stolojan la Botosani si cind am pregatit niste gustari in sala de protocol a pietei. Am primit produse, dar nu de la cei care ma reclama acum ", afirma Zamfir.

De asemenea, seful Pietei Centrale mai spune ca a apelat la bunavointa comerciantilor in alte doua situatii, este vorba de organizarea mesei de protocol cu ocazia inaugurarii platoului B al Pietei si de asigurarea unei mese pentru alpinistii ajunsi la Botosani in urma incendierii halei de carne.

Primarul Catalin Flutur, care este si presedinte al organizatiei municipale a PNL, spune ca declaratiile sefului Pietei sint deplasate. "Si la mine, daca vine cineva la birou, am niste fructe si un pahar cu apa. Nimeni nu i-a cerut sa organizeze o masa de protocol pentru Stolojan. Banuiesc ca nu a luat sute de kilograme de fructe sau alte produse pentru aceasta masa ", a declarat Flutur.

Administratorul Pietei Centrale a fost audiat, marti seara, de membrii comisiilor de prestari servicii si economice din Consiliul Local in legatura cu acuzatiile de luare de foloase necuvenite de la comercianti. Consilierii s-au autosesizat despre situatia de la piata in urma materialelor publicate de presa locala.

Zamfir si-a anuntat intentia de a renunta la functie, insa spune ca va face acest lucru imediat ce va termina concediul medical. "Eu renunt la post, dar vreau sa renunt la post cu demnitate, pentru ca acuzele care mi-au fost aduse au fost fabricate. Sint lider de sindicat si nu vreau ca oamenii care m-au ales sa spuna ca au ales un hot. Acum sint in concediu medical ", a mai spus Adrian Zamfir.

Mai multi vinzatori de produse din halele Pietei Centrale au sesizat faptul ca Adrian Zamfir solicita gratuit diverse produse agro-alimentare, pe motiv ca acestea trebuie sa ajunga la inalti functionari ai Primariei. Reclamatiile comercianilor au fost inaintate Primariei si Directiei de Servicii Publice, iar oficialii acestor institutii au declansat o ancheta pentru a stabili daca informatiile cuprinse in ele sint reale. Seful Directiei de Servicii Publice, Viorel Negru, spune ca o masura concreta in cazul sefului Pietei va fi luata doar in urma raportului comisiei de ancheta constituita special pentru a verifica acuzatiile impotriva lui Zamfir. Comisia trebuie sa finalizeze ancheta pina vineri, ceea ce inseamna ca o eventuala sanctiune impotriva lui Adrian Zamfir nu va putea fi luata inainte de sfirsitul acestei saptamini.