AGERPRES informeaza: Victor Ponta: "Parlamentarii USL vor demisiona daca si cei ai Puterii vor face acelasi lucru"

Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, joi, la RRA, ca parlamentarii Opozitiei vor demisiona din Parlament in cazul in care se va incheia un acord politic cu Puterea in acest sens, insa a subliniat ca daca numai cei de la Uniunea Social Liberala ar demisiona, nu ar mai avea cine sa conteste legile la Curtea Constitutionala a Romaniei.
"Orice parlamentar poate sa-si dea demisia. Pana la urma, e un act unilateral. In masura in care exista acest acord, noi suntem categoric hotarati sa participam la el si sa ne dam demisiile. Altfel, daca aparea doar din partea Opozitiei, dincolo de anormalitatea situatiei, un Parlament format doar din cei de la Putere, ar fi multe impedimente care tin de ceea ce noi avem dreptul sa facem in Parlament. (...) Oamenii din strada, societatea civila, media au criticat ideea de comasare si de amanare a alegerilor locale. Singurii care au insa dreptul sa conteste la Curtea Constitutionala am fost noi, cei din Parlament. Nici presa, nici oamenii din piata, nici societatea civila nu au dreptul constitutional sa fi contestat si practic n-ar fi contestat nimeni legea daca noi nu eram in Parlament", a spus liderul social-democrat.
Ponta a mai aratat ca sunt si alte lucruri care tin de prezenta Opozitiei in Parlament. "Vorbim de partea de modificare a Constitutiei, care in acest moment, doua treimi, nu se poate realiza decat cu noi, de legea votului prin corespondenta, de exemplu, pe care o consideram o lege gresita. Deci sunt lucruri foarte importante pe care mi-e teama ca Puterea actuala, tocmai profitand de lipsa noastra de acolo, s-ar vedea incurajata sa le foloseasca", a afirmat presedintele PSD.