In cele ce urmeaza puteti citi o declaratie de presa din partea Delegatiei PSD din Parlamentul European privind discursul lui Nigel Farage, discurs bazat pe o minciuna demascata de datele oficiale, referitoare la fluxul de romani veniti in Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor.
Constatam cu regret ca liderul formatiunii extremiste UKIP, Nigel Farage, continua in mod populist sa exploateze, in discursul sau, o serie de temeri nefondate din randul britanicilor legate de imigrantii romani. Nigel Farage este un mincinos dovedit, iar intregul sau discurs este bazat pe o minciuna demascata de datele oficiale, referitoare la fluxul de romani veniti in Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor. Este condamnabil faptul ca liderul unui partid important din Marea Britanie, cu o reprezentare puternica in Parlamentul European, isi cladeste cariera politica pe mesaje xenofobe, anti-europene, care instiga la ura si discriminare.
De aceea, pe langa demersurile pe care le-am anuntat deja ca delegatie - solicitarea pe care o vom face pentru sanctionarea lui Nigel Farage in Parlamentul European, precum si obtinerea de sprijin pentru o rezolutie anti-extremism, de aparare a romanilor - vom colabora cu toate fortele pro-europene din actuala legislatura, indiferent de familia politica, pentru ca astfel de voci xenofobe sa fie izolate in Parlamentul European. Ele nu reprezinta constructia Uniunii Europene si interesele cetatenilor europeni, ci doar forte care vor sa dezbine ceea ce s-a construit cu munca de-a lungul a intregi decenii.
Minciunile din discursul extremistilor precum cei de la UKIP trebuie combatute si sanctionate ferm, dar daca acestia vor continua sa le vehiculeze, singura solutie este crearea unui front comun impotriva xenofobiei si discriminarii.
In general, imigrantii contribuie la PIB si la cresterea economica dintr-un stat membru. De altfel, studiile Comisiei Europene au demontat mitul "turismului social". In Marea Britanie, cresterea numarului de imigranti din ultima perioada e simultana cu cresterea economiei.
Daca Nigel Farage va alege in continuare sa ignore aceste realitati si sa propage minciuni despre romani, acesta va fi sanctionat si izolat, cu ajutorul nostru, de catre majoritatea din Parlamentul European - aleasa direct de catre cetatenii UE.
Delegatia Partidului Social Democrat din Parlamentul European