Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica intitulata "A face politica in interesul oamenilor ", pe care o puteti citi in continuare.
In prima declaratie politica din aceasta sesiune parlamentara, permiteti-mi sa ma distantez și sa iau atitudine importiva discursurilor si atitudinilor suburbane care nu fac cinste Parlamentui din Romania.
Tema acestei declaratii porneste de la o constatare trista: din pacate, trebuie sa va marturisesc, in ultima perioada, am observat o anumita degradare atat a limbajului politic, cat si a comportamentului anumitor colegi senatori, si ma refer aici, si o spun cu regret, in primul rand, la fostii mei colegi din USL, senatorii PNL. Inteleg ca domniiile lor trebuie sa faca Opozitie prin orice mijloace si cu orice pret; mai inteleg si ca disperarea lor pentru voturi si imagine este imensa, insa de aici si pana la a deveni suburbani sau chiar jignitori este cale lunga. Nu ma astept de la ei sa-si ceara scuze, insa sper ca si-au mai pastrat atata luciditate incat sa-si dea seama ca au gresit, atat fata de ceilalti colegi, cat mai ales fata de cei pe care sustin ca ii reprezinta aici in Parlament.
Pentru ca prin aceste excese de limbaj si comportament se depasesc granitele acceptabile in lupta politica si ne indreptam spre o zona inacceptabila. Oamenii vor sanctiona toate aceste iesiri si sunt convins ca toate aceste marsavii vor avea un efect de bumerang asupra celor care le gandesc si le lanseaza. Cred ca este datoria noastra ca aici, in forul legislativ al tarii, sa pastram o atmosfera pozitiva si sa ducem batalia politica folosind instrumente civilizate. Cred, in continuare, in dialogul sincer, deschis si onest. Cred, in continuare, ca bunul simt in politica nu este doar un slogan electoral, ci o valoare care ne calauzeste activitatea de zi cu zi.
Desigur, tentatia este mare, mai ales pentru parlamentarii Opozitiei. Este foarte usor sa critici mereu si sa te opui oricarei initiative, mai ales daca ea vine de la Guvern. Opozitie constructiva nu se face insa opunandu-te la tot, uneori chiar si la masuri pe care, pe vremea cand eram aliati, chiar si tu le sustineai. Opozitia adevarata nu este nici sa vorbesti una de la microfonul plenului si sa votezi altceva din banca ta de senator. Asta se cheama minciuna si atitudine ipocrita, stimati colegi, si nu fac cinste niciunui politician care se respecta. Şi nu fac bine nici imaginii - si asa destul de sifonate - a parlamentarismului romanesc. Ele nu fac altceva decat sa subrezeasca temeliile democratice ale acestei institutii atat de importante si sa reduca si mai mult increderea oamenilor in noi toti, indiferent ca suntem parlamentari onesti si civilizati sau stim doar sa criticam si sa adresam injurii...
In ceea ce ma priveste, vreau sa va asigur atat pe dumneavoastra, cat, mai ales, pe cei care m-au trimis sa-i reprezint in acest for, ca imi voi pastra linia echilibrata si decenta, indiferent de provocarile si sagetile lansate de unii sau de altii. Nu voi face jocul "criticilor de serviciu", care in afara de vorbe goale, nu pot arata nicio realizare remarcabila nici in cariera lor socio-profesionala, dar nici aici in Parlamentul Romaniei. Voi continua, in schimb, sa lucrez asa cum stiu eu mai bine, sa fac legi bune, legi facute pentru oameni si in interesul acestora. Si in aceasta sesiune, voi sustine initiativele guvernamentale care vin sa imbunatateasca viata oamenilor si, in acelasi timp, sa incerc sa semnalez Executivului problemele si disfunctionalitatile care trebuie indreptate.
Unii sunt obisnuiti si se pricep doar sa vorbeasca si o fac doar in interes electoral sau personal. Eu voi face ceea ce am dovedit si pana acum: voi ajuta oamenii. Voi incerca sa fiu si mai aproape de ei, sa-i ajut sa-si rezolve problemele administrative, sa le ofer sprijin atunci cand se lovesc de o problema medicala si sa ma asigur ca beneficiaza de toate serviciile de care au nevoie.