Cristian Tudor Popescu a parasit pozitia sa de observator neutru al scenei politice si s-a pronuntat ferm pentru demiterea lui Traian Basescu.
Editorialistul de la Gandul admite ca presedintele suspendat doreste sa se intoarca la Cotroceni prin orice mijloace, fiind "o cutra vopsita", nu un om mandru asa cum il credea Popescu.
Daca Popescu l-a admirat pentru intentia de a lupta pana in ultima clipa pe Basescu, "sucirea" acestuia si chemarea la boicot i se par lui CTP un refuz al luptei si o incercare de compromitere a Romaniei pe plan european.
"Daca pierdea cinstit, T. Basescu isi valida propria legenda, aceea ca este sacrificat in urma masurilor dure, dar necesare, luate in 2010, scrie CT Popescu. "Stiu ca romanii sunt suparati pe mine" spunea tot Basescu - prin boicotarea referendumului el hahaie sardonic la supararea romanilor, folosindu-se de iesirea de incendiu pe care i-a oferit-o Curtea Constitutionala".
Concluzia lui CT Popescu despre Basescu: "sunteti un las, un clantau urias, un sarlatan de care poporul roman isi va aduce aminte ca de o boala rusinoasa a istoriei sale".
Daca suspendatul va indemna lumea sa nu vina la vot, CT Popescu va vota DA la referendum, mai scrie editorialistul in finalul articolului din gandul.