Prim-vicepresedintele PDL, Cristian Preda, considera ca ARD ar avea o sansa la revendicarea pozitiei de prim-ministru in viitoarea legislatura, daca va fi reprezentata de un singur grup parlamentar.
"Este nevoie ca PDL sa intre in negocierea viitoarei majoritati, iar ARD sa aiba un singur grup parlamentar, altfel PDL risca sa fie marginalizat pe scena politica", a declarat, sambata, Cristian Preda, argumentand: "in acest fel sa avem o sansa in revendicarea pozitiei de prim-ministru, pornind de la situatia pe care ne-o dorim, aceea de a avea un vot in plus peste celelalte doua grupuri", citeaza Mediafax.
Europarlamentarul democrat-liberal a aratat si ce risca PDL, daca nu va participa la formarea majoritatii : "Ca sa putem depasi criza de incredere din acest moment, cred ca este nevoie ca PDL sa intre in negocierea viitoarei majoritati. Ca sa atingem acest scop este nevoie sa atingem 30 la suta din mandate, pentru ca altfel vom fi ignorati. A nu participa in acest moment la formarea majoritatii inseamna a fi marginalizati pe scena politica", a explicat Preda.
Potrivit prim-vicepresedintelui PDL, prin alegerea viitorului presedinte al Romaniei la mijlocul unui mandat parlamentar "este posibil ca autoritatea lui sa fie diminuata".
"Un guvern instalat acum, in decembrie, cu o majoritate solida, va putea sa ramana, in principiu, patru ani. Presedintele ales in 2014 nu va mai avea influenta pe care a avut-o pana acum in negocierea unei majoritati", a mai atras atentia Cristian Preda.