Presedintele suspendat Traian Basescu a dat dovada, duminica seara, ca nu stie sa socoteasca, desi a absolvit in anul 1976 Institutul de Marina Mircea cel Batran din Constanta, Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala.
Potrivit calculului realizat de președintele Traian Basescu, la cele 5,2 milioane de persoane care au votat impotriva sa se adauga, dupa trei ani de zile, inca un milion, ceea ce este acceptabil, in opinia dumnealui. Uluitor este, insa, ca Traian Basescu a acumulat la votul din 29 iulie mai mult de 2 milioane de voturi impotriva sa, comparativ cu numarul celor care nu l-au dorit președinte in 2009.
Intrebat, duminica seara, de un jurnalist strain cum comenteaza afirmatiile premierului Victor Ponta, potrivit caruia opt milioane de romani au votat impotriva lui la referendumul de duminica, Traian Basescu a declarat, in engleza: "Din nefericire pentru domnul Ponta, sunt mai puternic ca niciodata, dupa acest vot. Domnul Ponta uita ca atunci cand am fost ales ca presedinte al Romaniei, in decembrie 2009, impotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. Dupa trei ani de criza, pot accepta un plus de un milion", a afirmat presedintele suspendat, in conditiile in care, potrivit estimarilor Biroului Electoral Central, 7,4 milioane de romani s-a declarat impotriva lui Traian Basescu la votul din 29 iulie.
Prin aceasta declaratie, președintele suspendat a dovedit ca stie sa numere la fel de bine ca democrat-liberalii Roberta Anastase și Cristian Preda.
Roberta Anastase, in virtutea functiei de președinte al Camerei Deputatilor, sub pretextul defectarii sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mainii, ea fiind, ulterior, acuzata ca a numarat 170 de voturi, in loc de 86.
Nici europarlamentarul Cristian Preda nu s-a lasat mai prejos, atunci cand a participat la lansarea Initiativei Civice Centru-Dreapta (ICCD), data care a coincis cu ziua in care in Parlament s-a discutat suspendarea presedintelui Traian Basescu.
In pofida faptului ca mai multi lideri ai PDL estimau ca la evenimentul organizat cu prilejul lansarii formatiunii Initiativa Civica Centru-Dreapta (ICCD), al carei presedinte este Mihai-Razvan Ungureanu, au participat putin peste 2.000 de persoane, Cristian Preda scria pe blog: "S-a vazut si la mitingul de ieri din Piata Revolutiei, unde au fost circa 8000 de participanti: nemultumirea cetatenilor are nevoie de expresie politica!".