Agerpres informeaza: Eugen Nicolaescu (PNL): Raportul Comisiei juridice in cazul Pasat este o smecherie.
Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut, marti, in plen, ca raportul Comisiei juridice in cazul Dan Pasat este o smecherie si a anuntat ca opozitia se va abtine la votul privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului democrat-liberal.
"In raport este o smecherie asa cum ne-au obisnuit reprezentantii actualei puteri. (...) Reprezentantii puterii, ai majoritatii parlamentare nici macar nu au votat corect acest raport in cadrul comisiei si nu si-au asumat responsabilitatea sa vina cu un raport favorabil si vin cu o smecherie si dau asa un fel de vot, dar nu stiu ce fel de raport este, de admitere sau de respingere", a aratat Nicolaescu.
El a subliniat ca raportul comisiei nu contine pozitia cu privire la cererea DNA, in conditiile in care a intrunit 10 voturi pentru, 8 impotriva, 3 abtineri si un vot nul.
Deputatul PNL a mai anuntat ca opozitia se va abtine de la vot in cazul solicitarii DNA privind incuviintarea arestarii preventive a lui Dan Pasat. "Noi opozitia nu vom vota pentru a nu mai avea pe cine sa dati vina. Participam la acest, suntem in sala, sa asiguram cvorumul, dar nu vom vota. Sa va asumati intrutotul decizia de a vota ca domnul Dan Pasat sa fie supus rigorilor justitiei (n.r. PDL)", a completat liberalul.
Presedintele Comisiei juridice, democrat-liberalul Daniel Buda, a sustinut in schimb ca replicile sunt demagogice.
In plus, deputatul PDL Marius Spanu a aratat ca toti cei 9 membri democrat-liberali din Comisia juridica au votat la vedere pentru ridicarea imunitatii lui Dan Pasat, "pentru a evita orice fel de discutii".
Critici la adresa raportului intocmit de Comisia juridica a adus si deputatul UDMR Marton Arpad, care a afirmat ca votul din raport nu este nici pentru adoptarea si nici pentru respingerea solicitarii DNA in cazul Pasat.
Deputatul Ovidiu Gant a precizat ca grupul minoritatilor nationale va vota in favoarea cererii DNA.
"Vom sustine intotdeauna continuarea procedurilor judiciare si in acest caz vom vota in favoarea solicitarii Ministerului Justitiei", a spus el.
Cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive lui Dan Pasat urmeaza sa fie supusa votului in plenul Camerei la votul final.