Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 16 februarie 2011.
• Cativa ziaristi am asistat ieri la inceputul unei sedinte din BNR. Mugur Isarescu catre Florin Georgescu: "Buna ziua, domnule prim ministru!". Florin Georgescu catre Mugur: "Buna ziua, domnule prim ministru!". Eugen Radulescu catre Lucian Croitoru: "Buna ziua, domnule prim ministru!". Lucian Croitoru catre Eugen Radulescu: "Buna ziua, domnule prim ministru!". Cristian Popa catre Calin Georgescu: "Buna ziua, domnule prim ministru!". Apoi, premierii de mai sus au inceput sedinta, iar noi, ziaristii, am fost invitati sa facem o vizita prin BNR, ca sa facem cunostinta si cu alti prim ministrii, pentru ca plecarea lui Boc de la Palatul Victoria s-a amanat cu 10 zile. In acest rastimp productia de prim ministrii a BNR va continua in ritmul cerut de piata, adica, pe principiul cerere-oferta. Pentru Istoria bancii centrale, e posibil, ca Mugurel sa emita si cateva monede comemorative, cu efigiile premierilor produsi de BNR.
• Cristian Popa, viceguvernator, cel care ar fi acceptat oferta lui Basescu de a-l inlocui pe Boc, ori e dus cu sorcova, ori e foarte avid dupa functii, ori Mugur a incercat sa scape de el. Draga Cristi, de ce nu privesti tu in urma, la ce i s-a intamplat lui Lucian Croitoru, care, pus in aceeasi situatie, a devenit tinta batjocurii generale, un fel de bufon in care aruncau toti cu oua clocite. Lucica a ramas in memoria publica ca un caraghios, care nu intelegea ce se intampla cu el. Norocul tau, ca pdl-istii nu vor un premier independent, ca altfel erai fiul ploii. Ia, gandeste-te tu putin, ce se intampla in Guvern, daca madam Udrea stranuta la tine, premier, si n-aveai niste pietre in buzunar. Te lua vantu’, asa scurt.
• Stiti ce-am retinut eu din tot scandalul mediatic cu schimbarea lui Boc? Am retinut ca preturile au crescut cu 15%, concedierile in sistemul bugetar vor continua, pensiile militarilor vor scadea in continuare, ca medicii pleaca din tara si spitalele se inchid, iar Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie organizeaza azi mitinguri de protest, in orasele Brasov, Constanta, Deva, Bacau, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea si Targu Mures. Cred ca sindicatele protesteaza impotriva ideii lui Basescu de a-l inlocui cu Boc. Vorba aia, Bocule: "ca ca tine nimeni nu-i!"
• Revigorata dupa "shopping-ul" de la Viena, Monica Ridzi nu vrea sa se autosuspende din partid, ca doar n-a luat de la minister doar pentru ea. Bine le face! E foarte curajoasa Ridzi, chiar tupeista. Acum o lasati singura in fata Justitiei ? Nu-i cinstit. In plus, ea si-a asumat riscuri enorme, cand a ajutat-o pe EBA in campania electorala pentru europarlamentare impotriva propriului partid. Adevarul e ca, toate fasoanele astea cu auto suspendarea, n-au nici o valoare. De ce nu avanseaza dosarul ei in Justitie? D-aia. Da’ las’, c-o sa avanseze. Ponta le-a promis puscaria si-l cred.
• Ca veni vorba de Ponta. L-a pus la punct pe Geoana, cand a aflat ca acesta vrea sa candideze la Cotroceni. Mare greseala! Lasa omu’ sa candideze! E dreptul lui. Cu notorietatea si prestigiul sau, aduna iarasi 1 milion de semnaturi si p-orma il voteaza alte 5 milioane, ca in 2009. Lui Geaona nu putea sa-i placa, asa ca i-a cerut imediat lui Ponta: "Mai mult respect pentru istoria partidului, pentru munca celor care au facut din PSD ecuatorul politicii romanesti." Asta cu ecuatorul e buna ca metafora. Decat ecuator, mai bine iesea presedinte. Ei, nu va speriati! Asa e intre colegii de partid. Se mai ciupesc, se mai inghiontesc, dar cand e vorba de o treaba serioasa, sunt toti de acord: "Jos Basescu!"
• "Spuneti ca ganditi politic si de fapt va ganditi la voi", il citeaza Evenimentul Zilei pe Basescu la intalnirea cu pdl-istii. Nu-i adevarat, stimate si iubite Conducator ! Pot sa-ti dau sute de citate din opera matale recenta, dar incompleta, in care spuneai exact invers. Scuze! Am uitat, ca in cazul tau, o zi zboara, o zi nu zboara si cu o lovitura de coada omoara un bou. Da-te la o parte!
• N-o sa credeti, dar s-a gasit un parlamentar PDL, viitor ex-parlamentar, viitor ex-PDL si, probabil, anchetat de DNA, SRI, UGSR, UDMR si ITB, care a iesit din rand. Deputatul PDL de Iasi Nicusor Paduraru i-a spus lui Basescu, marti, ca isi doreste sa apara un lider PDL, care sa aiba curajul sa il contrazica pe sefului statului. Mai, Nicusoare! De ce sa-l contrazica ? Nu va e bine asa ? Aveti conturile doldora, nu va cauta nimeni cate oua aveti. Sau ti-a promis Voiculescu, ca te da mai des la televizor si vrei sa te vada vecinii.
• Ziarul "Romania libera" ridica intr-un articol o problema de principiu: Costuri imense pentru intretinerea vamesilor arestati preventiv. Morala e evidenta. Lasati-i in libertate si pe ei si pe cei la care ajungea banu’ gros, nu doar pentru costuri, dar vorbesc prea mult si din puscarie nu se poate organiza o conferinta PDL la nivel national, care sa stabileasca o rezolutie comuna: Iliescu e vinovat.
• Consilierul Sebastian Lazaroiu, spune ca o inlocuire a premierului Emil Boc ar putea sa aduca un plus in sondaje pentru Partidul Democrat Liberal. Draga Lazaroiule, de ce te deranjeaza pe tine grija de PDL, ca tu esti angajat la Administratia Prezidentiala? "Remanierile intotdeauna imbunatatesc imaginea", a mai spus marele sociolog, specializat pe probleme de prostitutie. Dar de ce sa va imbunatatiti voi imaginea, cand ea e mai mult decat imbunatatita. Nu va luati dupa mogulii aia rai, Voiculescu si Vantu. Luati-va dupa aia buni de la TVR1 si B1TV, care a cam dat coltu’. Semn rau. Nu vezi cata caldura emana poporul cand va zareste?