Candidatul PD Galati la alegerile pentru Parlamentul European, Constantin Dumitriu, se pronunta pentru promovarea tinerilor care s-au facut remarcati intr-un domeniu de activitate in politica, aceasta reprezentand unica alternativa pentru scoaterea tarii din criza.

Intreaga conducere a Partidului Democrat, filiala Galati, in frunte cu presedintele Mircea Toader, s-a deplasat ieri in judet, la o intalnire cu locuitorii din comunele Schela si Hanu-Conachi. Zgribuliti de frig, oamenii si-au spus pasurile, primele pe lista fiind saracia in care se zbat si lipsa oricarei preocupari a statului pentru sprijinirea agriculturii. Oamenii se plang ca li s-au promis subventii de cateva zeci de euro la hectar, fiind pusi pe drumuri pentru a indeplini formalitatile legate de documentatie, dar pana acum nu au primit nimic.

"Nu pot sa va mint. Pana la inceputul anului viitor nu veti primi nimic pentru ca Guvernul nu si-a facut bine treaba, dar, in special, Ministerul Agriculturii. Mai mult decat atat, suntem in situatia de a nu mai primi niciun ban daca se activeaza clauza de salvgardare. De aceea este important sa iesim cu totii, pe 25 noiembrie, la votare, daca dorim sa schimbam ceva. Daca va fi promovat votul uninominal, cei alesi vor da socoteala in fata dumneavoastra pentru fiecare promisiune neonorata", a precizat Mircea Toader.

"Putem fi o forta"

Intr-o discutie cu locuitorii comunei Slobozia Conachi, Mircea Toader a explicat ca alesii romani in Parlamentul European ar putea atrage extrem de multe fonduri pentru tara, cu conditia sa faca front comun cu cel mai puternic partid la nivel european.

La randul sau, candidatul PD Galati la europarlamentare, Constantin Dumitriu, a raspuns numeroaselor intrebari ale fermierilor legate de ajutorul concret pe care un europarlamentar il poate da pentru zona Galati. "In momentul de fata Partidul Popular European are cel mai mare numar de reprezentanti in Parlamentul European. Noi, cei din Partidul Democrat, facem parte din acest partid. In momentul de fata avem cinci membri in Parlamentul European, dar, dupa alegeri, numarul acestora ar putea creste la 15-20. Depinde de dumneavoastra. Daca acest lucru se va intampla, putem fi o forta care poate lua decizii importante pentru Romania. Cred totusi ca tinerii trebuie sa aiba prioritate in optiunile dumneavoastra, in special cei care au reusit sa-si demonstreze valoarea intr-un domeniu", a conchis viceprimarul municipiului Galati.