In judetul Gorj, exista 27 de institutii deconcentrate, iar sefii acestora au inceput deja de joi seara sa primeasca instiintarile de eliberare din functiile pe care le detin, potrivit Ordonantei Guvernamentale nr. 37/2009.

Traian Iana, comisarul-sef al Garzii Financiare Gorj, a primit joi seara, la ora 22.30, preavizul de eliberare din functie. Vineri dimineata, el a mers la Bucuresti pentru a primi originalul. "Am primit preavizul aseara, pe fax. Nu am cum sa comentez aceasta masura, este a actualului guvern, este binevenita. Nu m-am gandit daca o sa ma prezint la concurs, am vreme sa ma gandesc", a declarat Traian Iana.
Ovidiu Ilie, comisarul-sef al Garzii de Mediu Gorj, nu primise vineri la pranz preavizul: "Ma astept ca pana la sfarsitul programului sa-l primesc. Nu sunt pus aici ca sa comentez legea, ci ca sa ma supun ei. O sa ma gandesc daca voi participa la concurs, dar probabil ca ma voi inscrie", a spus Ilie.
O parte a sefilor de institutii nu cred ca ordonanta urmareste schimbarea lor pe criterii politice, ci doar imbunatatirea activitatii. Unii dintre actualii directori considera ca programul de management pe care l-au initiat si faptul ca au avut rezultate bune cat s-au aflat la conducere ii vor impresiona pe sefii din ministere.
"Nu am primit inca nici o instiintare. O voi primi. Cred ca, datorita faptului ca sunt la conducerea acestei institutii inca din 2004 si ca am rezistat mai multor schimbari politice, am toate sansele sa promovez concursul pentru functia de conducere", a declarat Ion Iliuta, inspectorul-sef al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj.

Schimbarea culorii

La sediul prefecturii au sosit vineri la pranz preavizele pentru conducerea Directiei de Munca, a Casei de Pensii si a Agentiei de Plati si Prestatii Sociale Gorj. Vineri, toti sefii de institutii deconcentrate urma sa primeasca instiintarile.
PD-L isi va aduce oamenii pe posturi la Directia Generala de Finante Publice (DGFP) Gorj, unde actualul director general este Gheorghe Paraschivu. Potrivit zvonurilor, noii sefi ai DGFP vor fi adusi tocmai din Mehedinti. La Directia de Tineret si Sport, Horatiu Gorun are toate sansele sa ramana la sefia postului, ministerul din care face parte revenind PD-L. La Directia pentru Cultura Gorj se asteapta, de asemenea, inlocuiri. Directoarea Olimpia Bratu va fi si ea schimbata cu un om al "portocaliilor". Pana acum, ea a fost sustinuta pe functie de Partidul National Liberal. PSD, cu toate ca a fost nemultumit de ministerele care i-au revenit in urma impartelii politice, si-a luat in primire directiile din teritoriu. La Gorj, social-democratii mai au de facut numiri la spitalele orasenesti, la directiile subordonate Ministerului Muncii si la Garda Financiara.