"Semnarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana reprezinta recunoasterea eforturilor tarii noastre si ne va apropia de adevaratele valori, pe care le-am pierdut cu multa vreme in urma”, si-a inceput Danut Culetu, prefectul judetului Constanta, conferinta de presa ce a avut loc ieri, 25 aprilie, la Prefectura. Una dintre cele mai controversate probleme ridicate in cadrul conferintei o reprezinta cei peste un miliard de lei ce s-au folosit pentru procesul electoral din 2004. Conform hotararii luate de Guvernul Romaniei, aceasta suma trebuie achitata integral de catre Consiliul Judetean Constanta, urmand ca suma sa fie recuperata pe parcursul anului. Consiliul Judetean, considerand ca decizia Guvernului este in contradictie cu legea, a refuzat sa achite factura si a facut o contestatie la Directia de Finante. Datorita faptului ca Directia a respins contestatia Consiliului Local printr-o hotarare definitiva, prefectul a cerut blocarea conturilor Consiliului pana la achitarea intregii facturi, lucru care ar trebui sa se intample incepand cu 30 aprilie a.c. "Nu intelegem aceasta incapatanare inutila”, a afirmat Danut Culetu. O alta problema aflata pe ordinea de zi a conferintei a reprezentat-o raportul inspectiei ce a avut loc la Primaria comunei Ghindaresti. Inspectia a avut rolul de a observa modul in care au fost atribuite unor firme lucrarile de pietruire, asfaltare, canalizare si lucrarile de reparatie a unor biserici, ca urmare a unor sesizari din partea unui grup de persoane si din presa. Raportul a scos la iveala nereguli la modalitatea de acordare a lucrarilor si neconcordante intre sumele ce trebuie achitate pentru aceste lucrari si valoarea lor reala. "Acest raport, ce arata modul abuziv in care este condusa Primaria de la Ghindaresti, va ajunge si pe masa politiei”, a mai afirmat prefectul judetului nostru.

Nereguli si la Adamclisi

Nereguli au fost gasite si la Primaria comunei Adamclisi, unde 420 de titluri de proprietate dintre anii 1994 - 2004 nu au fost eliberate si nu exista nici un fel de document ca proprietarilor le-a fost trimisa instiintare sa vina sa isi ridice actul de proprietate. Se pare ca vinovat de aceasta situatie este secretarul Primariei, el urmand sa fie supus unei analize si are termen doua saptamani sa instiinteze toti proprietarii.

Litoralul, pregatit pentru turisti

Referitor la situatia statiunilor si a plajelor, prefectul a informat ca agentii economici fac ultimele retusuri, totul fiind pregatit pentru sosirea turistilor. Doar in Mamaia mai exista 5 constructii de lemn ce nu au fost demontate, dar am fost asigurati ca pana la 1 Mai vor disparea si acestea. Cat priveste situatia descentralizatelor, prefectul Culetu a adaugat ca pentru postul de director al ARR si-a depus dosarul Gabriel Iordache, pentru posturile de director si director adjunct al AJOFM s-au aratat interesate Alina Mihaela Popescu si, respectiv, Emilia Murineanu, iar in functia de director SAPARD a fost numit Mircea Solomon.