In urma demisiei lui George Copos din functia de vicepremier, Biroul Politic al Partidului Conservator l-a desemnat ieri cu 11 voturi "pentru" si o abtinere pe presedintele partidului, Dan Voiculescu, pentru a prelua functia ramasa vacanta.
Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a explicat ca, initial, au existat doua propuneri pentru postul de vicepremier, respectiv Dan Voiculescu - propus de Florin Anghel, liderul PC Prahova - si Maria Grapini - propusa chiar de Dan Voiculescu. Singura abtinere de la vot a fost aceea a lui Mircea Chelaru (ex-presedintele PUNR), care si-a motivat decizia prin faptul ca, avand in vedere personalitatea puternica a presedintelui partidului, care nu face compromisuri, dar si atmosfera din coalitie si din Guvern din acest moment, "ar putea exista pericolul unei expuneri nefavorabile".
Ciuca a precizat ca proiectul conservatorilor de restructurare a Guvernului va viza o "restructurare destul de profunda" la nivel de secretari si agentii.
Cat priveste riscul ca Dan Voiculescu sa piarda postul de vicepremier in urma unei posibile restructurari a Guvernului, Bogdan Ciuca a raspuns ca "nu exista deloc riscul acesta".

Zvonuri infirmate

Totodata, Bogdan Ciuca a infirmat categoric orice legatura intre decizia lui Dan Voiculescu de a se retrage din actionariatul mai multor societati comerciale, anuntata in urma cu doua saptamani, si desemnarea acestuia pentru functia de vicepremier. Ciuca sustine ca "decizia de a renunta la cele doua companii - trustul media si Grivco - a fost luata de mai mult timp, si noi nici nu stiam atunci de decizia colegului George Copos de a se retrage". El este de parere ca atat pozitia ca lider de partid, experienta in mediul politic si economic, cat si personalitatea lui Dan Voiculescu il recomanda pentru aceasta functie. Premierul Tariceanu a spus, la aflarea propunerii PC: "Am avut discutii incepand de saptamana trecuta. Pentru mine, nu este o surpriza aceasta numire si vine in linie cu ceea ce inseamna necesitatea de consolidare a actualei Coalitii si a formulei de guvernamant".