Liderul PC, Dan Voiculescu, ameninta intr-un comunicat de presa ca va sustine o actiune comuna in instanta impotriva Guvernului, daca Executivul nu va aproba in acest an ordonanta privind chiriasii din casele nationalizate.
Voiculescu solicita "de urgenta" repunerea pe ordinea de prioritati a Guvernului din acest an a proiectului privind protectia chiriasilor din casele nationalizate, in mod contrar, anunta ca va incuraja si sustine personal cele 13.000 de familii care locuiesc in case nationalizate, la o actiune comuna in instanta impotriva Guvernului.
"Si pentru a nu exista dubii asupra acestei intentii va asigur ca, daca pana la finalul acestui an proiectul nu va fi aprobat prin OG, Guvernul pe care il conduceti va fi chemat in fata instantei sa raspunda acuzatiilor de nesimtire si nepasare fata de cetateni", se arata in comunicatul de presa.
Liderul conservatorilor califica drept "jignitoare" motivatia amanarii aprobarii proiectului de protectie a chiriasilor si apreciaza ca prin temporizarea masurii cerute Tariceanu devine "acuzabil de lasitate si complicitate la suferinta oamenilor".