Promisiunile recente ale presedintelui Traian Basescu, ca va propune PNL intrarea la guvernare, sunt simple declaratii electorale menite sa sparga alianta PNL-PSD, afirma analistul politic Dan Pavel. Altfel spus, o himera.
"Este ca atunci cand PD-L si Traian Basescu au promis UDMR ca va ajunge la guvernare. Atunci chiar a fost o promisiune, nu o declaratie. Si UDMR nu a mai ajuns niciodata la guvernare. Este o incercare a lui Traian Basescu de a sparge colaborarea PSD-PNL", a sustinut Dan Pavel.
Totodata, analistul politic a precizat ca, aceasta maniera de a face campanie prin promisiuni neonorate este o practica deseori uzitata in politica damboviteana. Pe de alta parte, Dan Pavel a explicat ca Traian Basescu si PD-L au avut deja sansa sa aduca dreapta la guvernare dar istoria recenta ne arata ca nu a fost un construct de succes.
"Declaratia lui Traian Basescu imi aminteste de o declaratie a lui Emil Boc, din 2008, pe atunci doar presedinte PD-L si primar al Clujului. In momentul cand s-a aflat rezultatul exit-poll-urilor, Boc s-a apucat sa vorbeasca despre o guvernare de dreapta. Aceasta guvernare nu a mai avut loc niciodata", ne-a amintit Dan Pavel.