Traian Basescu organizeaza din umbra miscari de strada prin metodele Securitatii ceusiste, sustine analistul Dan Pavel, in exclusivitate pentru Inpolitics. El precizeaza ca, din postura de martor ocular si participant la Revolutie, recunoaste tacticile securistice orchestrate la Timisoara.
"Eu cred ca Traian Basescu a recuperat de la Frontul Salvarii Nationale a lui Iliescu exact ceea ce pretinde ca vrea sa combata: retorica de factura comunista si metodele securistice. Traian Basescu foloseste din plin retorica idioata comunista.
Mai grav: Basescu foloseste partile formale si informale ale Securitatii. Recunosc foarte bine metodele astea, am fost martor ocular si am participat la Revolutie. Cunosc elementele acestea de factura securistica. Tipi infiltrate, tipi sarguinciosi, la mitingurile Revolutiei dar si la mineriade.
Intr-o democratie este deplorabil sa uzitezi metode ce tin de politia politica si de provocarile paramilitare. Eu le-am trait pe pielea mea. Metodele acestea reprezinta un simptom al celor care pierd. Al celor care pierd urat", a concluzionat Dan Pavel.