Prezent la Galati, vicepresedintele PSD Dan Nica a precizat ca cere demiterea ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, motivul reprezentandu-l haosul general provocat de greva angajatilor CFR

"Gheorghe Dobre trebuie demis de catre premierul Tariceanu pentru incapacitatea de a rezolva haosul provocat in Romania de greva ceferistilor si pentru faptul ca a dezinformat atit publicul, cit si pe premierul Tariceanu”, a declarat seful Departamentului Transporturi si Comunicatii al PSD, deputatul Dan Nica.

Acesta a argumentat solicitarea sa prin faptul ca banii necesari maririlor salariale solicitate de grevisti sint cuprinsi in bugetul care a fost aprobat anul trecut, dar despre care ministrul Transporturilor sustine ca nu exista. Potrivit aceleiasi surse, maririle salariale au fost negociate si cu Fondul Monetar International.

"A doua mare dezinformare a constat in faptul ca ministrul a sustinut ca aceste cresteri salariale nu se pot acorda companiilor care au pierderi. Lucru fals, pentru ca angajatii care au intrat in greva apartin CFR Marfa si CFR Calatori, care nu au datorii la bugetul de stat. Este pentru prima data cind o greva dureaza de 10 zile si nimeni nu pare sa se ocupe serios de ea”, a adaugat demnitarul. Dan Nica a precizat ca actiunea lui Gheorghe Dobre nu poate fi explicata decit ca un atac la adresa primului ministru si al Guvernului.