Dan Mihalache este profund nedrept cu Mircea Geoana, intr-un articol postat pe blog, intitulat "Lasa-ne, pleaca, du-te!" Bizar mod de a se raporta la o realitate cumplita: "Mircea Geoana a condamnat Romania la inca cinci ani cu Basescu!" Puteti citi in continuare cum Dan Mihalache il critica pe Mircea Geoana, cel caruia Basescu i-a furat functia de presedinte al Romaniei.
'V-am spus intr-o postare anterioara ca, impotriva a ceea ce credeam eu, m-am dus si l-am votat pe numitul Geoana Mircea Dan presedinte, gandind ca proiectul indepartarii lui Traian Basescu de la conducerea tarii este mai important decat parerile mele personale asupra candidatului PSD-PC. Din pacate intuitia si stiinta mea asupra lui Mircea Geoana nu m-a inselat. El a pierdut pe mana proprie, din prostie, scuzati-mi cuvantul dur, dar foarte adevarat.
De vreo saptamana tot aud bancuri. De pilda: ce au facut romanii in timpul mandatului presedintelui Mircea Geoana. Raspuns: au dormit. Ieri, un lider marcant al PSD mi-a"vandut" unul si mai bun. "Care este cel mai bun SPA din lume? Raspuns: "La Vantu, te relaxezi o data pentru 5 ani." Si ca sa fie si un finit coronat opus cineva mi-a mai trimis pe mail un banc: "Se zice ca numarul bancurilor cu Geoana l-ar fi depasit pe cel al bancurilor cu Bula. Dar Bula a cerut renumararea bancurilor." Cam acesta ar fi profilul lui Mircea Geoana, asa cum il inregistreaza folclorul.
Deci, lasa-ne, dispari, du-te sa nu te mai vedem in fata ochilor si eventual sa nu ne aducem aminte ca existi!
Draga Mircea,
Ai venit la putere in PSD pe un urias orizont de speranta. Pe atunci, unii dintre "cretinii" care te-au sprijinit, intre care ma numar si eu, gandeau ca profilul si trecutul tau sunt garantia unei reformari profunde a partidului, a unei europenizari, a unei noi generatii de lideri. "Reforma" ta in PSD a insemnat "alianta cu baronii", vanzarea pe bani a functiilor, faptul ca azi in numele acestui partid vorbesc figuri indoielnice ca Liviu Dragnea sau Marian Vanghelie. Si din pacate multi dintre noi, dintre cei care te-am sprijinit am ajuns sa mergem sa-i cerem iertare, la propriu, lui Ion Iliescu, pentru prostia pe care am facut-o alegandu-te ca presedinte. Preocuparea ta n-a fost sa construiesti in partid, ci sa ai grija sa scapi de noi toti, fie dandu-ne afara, fie impingandu-ne sa plecam.
N-ai nenorocit doar un partid sau niste oameni, ai nenorocit o Romanie intreaga, condamnand-o la inca cinci ani cu Basescu. Ai fost, draga Mircea, beneficiarul celei mai fericite conjuncturi din istoria electorala a Romaniei, cu un presedinte slab si nebun, facand greseli dupa greseli si polarizand societatea romaneasca, cu o larga coalitie in spate, cu un Crin Antonescu care s-a batut pentru tine mai mult decat te-ai batut tu insuti. Si ai pierdut. Pe mana ta, pe prostiile tale, pe slabiciunile tale.
Din pacate Crin avea dreptate la unul dintre mitinguri. Si daca candidai singur, tot se intampla ceva si pierdeai.
Du-te, lasa-ne, adio, sa nu mai auzim de tine! Rafuieste-te cu Vanghelie, cu Mitrea, cu DGIPI, cu filmuletele de pe net, dar nu mai parazita opozitia democratica din Romania!'
Comentariu:
'Bai tovarase, tocmai tu vorbesti? Ar trebui sa taci malc, nu s-a uscat cerneala ta pe demisia din PSD. Ai inceput politica in 93, cand eu eram deja membru al Partidului National Liberal cu 3 ani inaintea ta, ca sa nu mai pomenim de participarea mea la Revolutie, umar la umar cu Mircea Diaconu pe Magheru in ziua de 21 decembrie (adevarata zi a Revolutiei), precum si in 22 decembrie in toate punctele fierbinti.
Pana mai ieri erai in PSD-ul care il hulesti acum, si impotriva caruia eu spre deosebire de tine am luptat. Cred ca tu esti cam ultimul in masura sa zici ceva despre PSD, si totusi faptul ca o faci nu-mi arata decat un singur lucru: te pregatesti sa schimbi iar barca!
N-ai ideologie, una liberala in nici un caz, si totusi... daca vrei sa imi povestesti mie despre liberalism, prima data ar trebui sa iei niste audiente de la Radu Campeanu si sa ti se acorde nota de trecere la Liberalism. Dar pana atunci... poti sa faci Ciocu Mic.
Criticile tale personale la Mircea Geoana arata ca n-ai inteles nimic din lupta care se da. Te intereseaza doar ciolanu, dar sa-ti spun un secret: ciolanu e dincolo, la Boc! Poate te reorientezi si tu. Sunt convins ca ai "degajat" (vorba lu Boc) intriga asta numai si numai ca sa ai motiv sa pleci, si din punctul meu de vedere poti sa pleci fara sa inchizi usa in urma ta. Sa dispara odata cu tine toti cei care gandesc la fel.'