Desi a promis solemn ca se va autosuspenda din functia de lider al PSD Bucuresti dupa ce i-a fost sechestrata averea, Dan Ioan Popescu joaca acelasi teatru ieftin ca si cel de dupa alegerile din 2005 pentru Primaria Capitalei. Atunci, el a revenit asupra demisiei, la insistentele organizatiei, si nu si-a tinut astfel promisiunea de a demisiona daca Vanghelie obtine mai putine procente decat Geoana.
De luni, de cand instanta i-a pus sechestru pe partea de avere pe care nu o poate justifica, deputatul PSD tot amana sa se autosuspende din functie.
Supusii liderului PSD din cadrul organizatiei Bucuresti au incercat luni, marti si miercuri sa-si convinga presedintele sa renunte la intentia de autosuspendare din functie.
Presedintele organizatiei din sectorul 2, Neculai Ontanu, primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, vicepresedintele Codrin ßtefanescu si purtatorul de cuvant Octavian Petrovici, presedintele filialei din sectorul III, Nicolae Marasescu, au facut pelerinaj la biroul lui Dan Ioan Popescu din sediul filialei pentru a-l indupleca sa se razgandeasca.
Vicepresedintii organizatiei au declarat ca, daca Dan Ioan Popescu se autosuspenda, ei ii vor urma demersul.

ßedinta de forma

Pentru a se da un caracter statutar mentinerii lui Dan Ioan Popescu in fotoliul pe care-l ocupa, s-a decis ca autosuspendarea acestuia sa fie discutata astazi intr-o sedinta extraordinara a Biroului Executiv al organizatiei.
Purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, a declarat ca Popescu a acceptat, dupa mai multe runde de discutii cu membrii organizatiei, sa fie convocat Biroul Executiv, in care sa fie prezentate argumentele pro si contra deciziei liderului PSD Bucuresti de a se autosuspenda.
"Noi am considerat ca dansul are obligatia morala, din momentul in care a fost ales presedinte, ca trebuie sa-si duca acest mandat pana la capat pentru ca valorile in care credem sa nu fie calcate in picioare de tot felul de jocuri politice. Noi l-am ales pe Dan Ioan Popescu pentru ca-i cunoastem munca si profesionalismul pe care le-a demonstrat de-a lungul anilor", a spus Octavian Petrovici.

Nu se lasa manipulati de Geoana

In acelasi timp, conducerea organizatiei a respins orice "sugestie" din partea presedintelui partidului, Mircea Geoana, cu privire la scandalul in care e implicat Dan Ioan Popescu.
Astfel, PSD Bucuresti a anuntat ieri ca membrii sai nu se vor lasa pacaliti de "scrisorile deschise" ale conducerii partidului.
"Nu ne vom lasa nicidecum impresionati sau manipulati de mesajele 'sincere' de felicitari pentru curajul si demnitatea liderului nostru, precum nu ne vom lasa pacaliti de scrisorile deschise care nu au cum sa se termine altfel decat cu salutul de 'noroc bun!'", se arata intr-un comunicat semnat de purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti.
Presedintele Mircea Geoana a transmis luni si marti doua scrisori deschise in care saluta decizia "demna si curajoasa" a lui Dan Ioan Popescu de a se autosuspenda din functia de lider al filialei bucurestene a PSD, pe de o parte, si chema la "strangerea randurilor" partidului, pe de alta parte.

Talpes banuieste Serviciile particulare de informatii

Dupa ce a negat ca ar fi personal implicat in scandalul declansat de averea lui Adrian Nastase, ex-senatorul PSD Ioan Talpes, fost director al SIE si consilier prezidential al lui Iliescu, nu crede ca Serviciile de informatii ale statului ar avea vreun amestec. "Nu cred ca Serviciile secrete ale statului roman se ocupa cu astfel de probleme, deoarece nu sunt probleme de importanta nationala in nici un caz. Nu se ocupa agentii secreti de acest tip de investigatii, care nu cred ca sunt pericole pentru siguranta statului, dar pot sa va spun ca in Romania exista Serviciile statului roman si mai exista Servicii particulare. Sunt si au fost persoane politice sau prosperi oameni de afaceri care aveau sau mai au inca Servicii particulare", a afirmat Ioan Talpes. Recent, analistul militar Radu Tudor preciza ca sursa informatiilor pe care le-ar detine presedintele Basescu despre Adrian Nastase ar fi senatorul independent Ioan Talpes. (R.N.)