Fostul lider al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, recent demisionat din partid, a declarat ca exista membri ai acestei formatiuni care pot fi santajati si amenintati cu deschiderea unor dosare. El a mai spus ca a vrut sa demisioneze inca de acum un an, dar Ion Iliescu l-a convins sa astepte "reconstructia" partidului. Popescu a criticat noua conducere a PSD pentru promovarea "din neant" a unei noi generatii si pentru "lasarea in umbra" a unei intregi garnituri de oameni politici care au "muncit peste doisprezece ani pentru partid". El i-a nominalizat in acest sens pe Ion Iliescu, Adrian Paunescu, Rodica Stanoiu, Ioan Mircea Pascu, Razvan Theodorescu.
Pe de alta parte, el a declarat ca exclude o eventuala reintoarcere in PSD, din care a plecat "nu doar din cauza lui Geoana", si ca in trei-patru saptamani se va decide daca va iesi din viata politica sau se va inscrie intr-o alta formatiune.
In schimb, fostul presedinte al PSD Adrian Nastase considera ca Dan Ioan Popescu a fost "dus" pana la pragul in care si-a dat demisia si ca plecarea acestuia este o pierdere pentru partid.
In opinia sa, plecarea lui Dan Ioan Popescu va genera un pretext pentru unii membri de partid, care vor sa faca anumite miscari in viitor, ca, plecand de la aceasta demisie, sa anunte alte hotarari. (Dan Ghetu)