Fostul lider al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a semnat ieri, dupa numai o luna de independenta, adeziunea la PC si a primit, in urma negocierilor cu conservatorii, functia de prim-vicepresedinte al partidului. In acest sens, Dan Ioan Popescu a declarat ieri ca, desi decisese sa renunte total la activitatea politica, a venit in PC pentru a crea o echipa si pentru a ridica "acea pleiada de politicieni de care Romania are nevoie". Popescu a adaugat ca inca mai are un cuvant de spus "in organizarea sucursalei PC din Bucuresti" si ca experienta sa poate ajuta partidul lui Voiculescu. El a spus ca nu a avut negocieri "cu alte partide", mentionand ca a discutat totusi cu liderii altor partide, dar nu cu PNL.
Intrebat de ce a ales PC, fostul social-democrat a precizat ca a lucrat cu conservatorii pe vremea cand au facut o Alianta si o campanie politica impreuna si ca acestia l-au sunat si i-au acordat sprijinul lor in momentele delicate din ultima vreme. Mai mult, Popescu a mai spus ca "PC va deveni un partid foarte puternic" si a dat asigurari ca nu a a avut "niciun fel de legatura, contact, angajament sau o alta forma de colaborare cu Securitatea".

D.I.P. intra in PC cu fruntea sus

In ce priveste eventualele prejudicii de imagine pe care Popescu le-ar putea aduce PC-ului, fostul social-democrat a spus ca "sta cu fruntea sus in fata oricui, dar mai ales in fata electoratului", deoarece nu are ce sa-si reproseze in activitatea sa si nici nu are nimic de ascuns. Dan Ioan Popescu a afirmat ca a facut o greseala: a crezut in necesitatea politicienilor de a fi corecti si a fost omul care a facut o declaratie completa. Drept urmare, a fost cercetat pe propria sa declaratie si a atentionat din primul moment ca se fac abuzuri. De asemenea, a fost tracasat mai bine de un an si jumatate.
La randul sau, presedintele Dan Voiculescu a subliniat ca PC considera ca "DIP nu are motive sa se disculpe in fata opiniei publice" sau a conservatorilor si ca nu este altceva decat o "victima de imagine".

Nastase, urmatorul pe lista?

Dan Voiculescu a confirmat ieri faptul ca a avut mai multe intalniri si convorbiri cu Adrian Nastase, dar ca nici social-democratul, nici conservatorii nu au luat o hotarare in acest sens. Liderul PC a anuntat insa ca in perioada octombrie-noiembrie urmeaza sa se ia o hotarare privind aducerea lui Nastase in randurile conservatorilor. Intrebat daca social-democratul va veni in PC, Voiculescu a raspuns sec ca nu stie. Mai mult, el a schimbat foaia pentru a ataca propunerea presedintelui Basescu de a-l numi pe Claudiu Saftoiu in functia de SIE sau presupusa comanda pe care seful statului i-ar fi dat-o lui Theodor Stolojan privind scindarea PNL.
Voiculescu a conchis ca PC se poate razgandi si poate decide sa iasa de la guvernare "atunci cand Tariceanu nu va mai fi premier".