AGERPRES: Dan Diaconescu afirma ca este exclusa o alianta a partidului sau cu USL

Dan Diaconescu a anuntat luni ca PP-DD nu va face nicio alianta cu USL, aratand ca parlamentarii formatiunii nu au avut niciodata intentia de a parasi partidul.
"Radu Popa vroia ca PP-DD sa se alieze cu USL. Pentru mine, Dan Diaconescu, este exclusa aceasta varianta. Exclus sa ne aliem cu niste banditi care au jefuit tara de 23 de ani, cu niste tipi care ne-au inchis o televiziune si cu niste oameni care nu stiu decat sa minta la televizor, sa inchida tot ceea ce pot. Rolul nostru este acela de a asana clasa politica. (...) Cat traieste Dan Diaconescu acest partid nu va face niciun fel de alianta cu vreunul din partidele ciocoiesti", a declarat Dan Diaconescu, la Palatul Parlamentului.
El a subliniat ca parlamentarii PP-DD nu au avut niciodata intentia de a pleca din partid. "Toti colegii mei nu au avut niciodata niciun gand de plecare. Radu Popa ii ruga in numele lui Victor Ponta si altor lideri politici sa plece ca vine si el dupa aceea cand vor atinge numarul de 20 de persoane, aveau si un termen limita data de 25 mai in incercarea de a infiinta un grup parlamentar independent care sa sustina coabitarea Ponta - Basescu. Un grup care sa asigure PSD majoritatea atunci cand PSD vroia sa fuga de langa PNL, sa ii lase cu ochii in soare pe Crin Antonescu si ai lui astfel incat domnul Ponta sa aiba netezita calea spre Presedintie", a sustinut Diaconescu.
El a exclus faptul ca prim-vicepresedintele partidului Diana Voiculescu ar fi negociat cu vreunul dintre liderii PNL. Diaconescu a mai afirmat ca Radu Popa si-a exprimat dorinta de a se alia cu Victor Ponta sustinand ca locul acestuia este in partidele "ciocoiesti". "Nu i-am promis functia de presedinte (lui Radu Popa-n.r.) pentru ca Simona Man este presedinte. Cu Simona Man am inceput. Am luat partidul de la zero, nu exista acest partid in Romania, acum este al treilea partid din Parlament", a conchis Dan Diaconescu.