Dan Andronic posteaza pe blog, pe 19 noiembrie 2009 un pronostic negativ pentru Crin Antonescu, care rateaza turul doi. Argumentele lui Dan Andronic le puteti citi in continuare.
"Codrin Scutaru spunea ieri intr-un mesaj pe care l-am vazut abia acum: 'Crin Antonescu poate inca intra in turul doi. Eu cred ca ar putea folosi doua arme: inca 1-2 confruntari directe si a doua si cea mai importanta arma - Calin Popescu Tariceanu. El il cunoaste cel mai bine pe Basescu. Poate juca ca in box rolul antrenorului care nu isi mai poate juca meciul vietii cu fostul rival dar poate ajuta challengerul sa reuseasca. Cum ti se pare ideea unui puseu de forta din partea sa zilele astea? L-ar scoate pe Geoana din joc sau nu ar reusi?'
Parerea mea este ca Antonescu a avut o sansa, pe care a ratat-o. Prin startul tarziu, in sensul in care si-a definit obiectivele prea tarziu.
A plecat bine prin propunerea lui Johannis ca Prim Ministru, a terminat prost intrucat Mircea Geoana a confiscat subiectul.
A plecat bine ca alternativa la clasa politica, a ratat finisul intrucat a intarziat atacarea adevaratului sau contracandidat, Mircea Geoana.
A procedat foarte inteligent acceptand dezbaterea cu Traian Basescu, a continuat bine, dar a ratat dezbaterea de la Antena3 cu Mircea Geoana.
Diferenta intre Mircea Geoana si Crin Antonescu scazuse la 4-5 puncte dupa dezbaterea de la Cluj, dar cred ca nu va putea remonta diferenta. Nici macar dupa dezbaterea dintre Basescu-Geoana-Antonescu de vineri".
Ultimul sondaj de opinie CURS il crediteaza in primul tur pe Mircea Geoana cu 30% din preferintele de vot, fata de doar 18% Crin Antonescu.