Cei doi functionari publici craioveni care si-au recunoscut falsurile in fata procurorilor DNA si au fost suspendati de primarie au fost trimisi inapoi la serviciu de magistratii Tribunalului Dolj.

Gheorghe Daici si Ionel Papala, sef si executant in cadrul Serviciului Disciplina in constructii din Primaria Craiova, judecati pentru fals, uz de fals si abuz in serviciu si suspendati din functie conform legii, au fost trimisi inapoi la salariul bugetar de Tribunalul Dolj. Ei au fost deferiti justitiei de serviciul local DNA in decembrie 2008, acuzati de infractiuni la inchirierea unor terenuri catre rudele unui consilier local, Aurel Bojenoiu. Potrivit procurorilor, Daici si Papala chiar au colaborat la ancheta si "si-au recunoscut ilegalitatile". Pe cale de consecinta, Primaria Craiova i-a suspendat din functie in temeiul Legii privind statutul functionarilor publici, conform careia in cazul trimiterii in judecata autoritatea locala ia act de incetarea raportului de munca pana la definitivarea cauzei.
Gheorghe Daici si Ionel Papala au contestat dispozitia de suspendare a primariei la Tribunalul Dolj si au obtinut castig de cauza. "Ionel Papala a inregistrat ieri cererea de reincadrare si certificatul de grefa care atesta ca instanta a dispus reincadrarea. Primaria va pune in aplicare aceasta decizie miercuri (astazi - n.r.)", a declarat purtatoarea de cuvant a institutiei, Carmen Licu. Potrivit juristilor, Tribunalul Dolj a deliberat la fel si in cazul lui Gheorghe Daici, care insa nu s-a grabit sa vina cu solicitarea de reangajare. Reprezentantii Primariei Craiova au refuzat sa declare daca vor ataca decizia Tribunalului Dolj, motivand ca aceasta nu le-a fost comunicata oficial.
Potrivit reprezentantilor primariei, instanta nu a tinut cont de Legea nr. 188 din 1999, privind statutul functionarilor publici, si si-a motivat grija excesiva fata de cei doi falsificatori prin dreptul inatacabil la subzistenta. Drept stipulat in Constitutie si in cele mai tari directive europene, dupa cum au mai aratat judecatorii. Adica, infractori, neinfractori, oamenii trebuie sa-si castige salariul acolo unde au comis falsul, ca sa nu faca foamea. Totodata, magistratii si-au amintit si de un caz similar, in care au fost implicati consilieri si inspectori ai Directiei Generale a Finantelor Publice Dolj, de anul trecut. Atunci, Tribunalul Dolj a respins contestatia celor suspendati, insa Curtea de Apel a intors hotararea Tribunalului si a decis ca functionarii sa fie reincadrati.