Expertii europeni au cerut ca "Romania sa accelereze eforturile de a intari capacitatea administrativa a autoritatilor din domeniul mediului, la toate nivelurile", se arata intr-un comunicat al deputatului PSD Daciana Sarbu, observator in Legislativul european. Potrivit acesteia, "chiar daca tara noastra a facut progrese cu privire la capacitatea administrativa, atat in termenii recrutarii, cat si ai formarii personalului, viitoare intariri sunt cerute la nivel local si regional".
"Lipsa coordonarii potrivite intre autoritatile locale si regionale genereaza ingrijorari si trebuie sa fie tratata in asa fel incat sa aiba loc o corecta implementare a acquisului comunitar pe mediu", afirma euroobservatorul PSD. Sarbu spune ca "o provocare majora" o reprezinta capacitatea de a emite permise integrate, pana la data aderarii, pentru toate instalatiile industriale supuse Directivei de Prevenire si Control Integrat al Poluarii (IPPC), in conditiile in care au fost eli-berate numai 13 permise de acest fel din cele 716 necesare pentru aderare.
"Cred ca timpul nu este in favoarea noastra, iar orice semnal trebuie bine analizat. Pentru a putea pune in practica toate masurile cerute de specialistii europeni, Ministerul Mediului trebuie sa se trezeasca si sa treaca drept prioritate recrutarea de personal specializat suplimentar. In caz contrar, sansele noastre ca la capitolul mediu sa fim in regula sunt serios amenintate", afirma deputatul PSD. (C.A.)