Liberalii constanteni au tinut sa argumenteze din nou pozitia PNL cu privire la demiterea presedintelui Traian Basescu, profitand de ocazie pentru a-i ridiculiza pe "marele politician" Emil Boc si "cartitele" care au creat PLD. Deputatul Andrian Mihei, Mihai Lupu si Marius Enescu sustin ca suspendarea lui Traian Basescu se doreste a fi un mod de a-l sanctiona pe acesta pentru "derapajele constitutionale", recunoscand ca PNL isi asuma in continuare riscul de a iesi de la guvernare, in eventualitatea unui vot negativ in Parlament al PSD, doar pentru a fi consecvent cu principiile sale. Liberalii au explicat si de ce nu s-au manifestat impotriva lui Basescu dupa modelul PSD- prin mitinguri electorale.
"Toata lumea ca PNL a ajuns la putere cu ajutorul lui Traian Basescu, dar uita ca nici Basescu nu ajungea presedinte fara ajutorul PNL", a declarat deputatul Mihei, potrivit caruia seful statului si-a tradat toti aliatii pe care i-a avut de-a lungul timpului. "Basescu are cinci mandate la putere si de fiecare data si-a tradat partenerii: pe Ion Iliescu, pentru ca nu i-a dat suficienta putere si a plecat din FSN, apoi pe petre Roman, dupa care Conventia Democrata, acum PNL", a mai spus Mihei. "Basescu spune ca Parlamentul voteaza numai legi pentru oligarhi. Atunci cum se face ca aceste legi au fost promulgate de presedintele Basescu?!", s-a intrebat retoric deputatul. Pe plan local, Mihei a afirmat ca PNL isi propune sa castige Primaria Constanta, dar si Consiliul Judetean, deputatul aducand din nou in discutie problema Portului Tomis si a trecerii acestuia in administrarea autoritatii locale. Liberalul crede ca portul vechi este depasit, motiv pentru care nu mai are nici un rost ca APC sa continue sa-l administreze.

"Boc este "organul clevetitor, facut din teava de trompeta"

La randul sau, vicepresedintele Mihai Lupu considera acest demers ca o aplicare a principiului descentralizarii, liberalii avand curajul sa realizeze acest lucru indiferent de culoarea politica a partenerilor implicati in proiect. Recitalul zilei l-a dat insa Marius Enescu, seful Directiei de Sanatate Publica. Potrivit acestuia, "unitatea de masura a presedintelui Basescu este Boc-ul", iar PLD este "un remora, pestisorul acela care traieste pe langa rechin" PD. Enescu a tinut sa comenteze cateva din declaratiile lui Emil Boc, vazut de medicul liberal drept "organul clevetitor, facut din teava de trompeta". Liberalul considera drept neproductive mitingurile electorale, pe care le vede ca apanaje ale politicilor socialiste. De fapt, un miting reprezinta "o adunatura de elemente gregare, unde toti bat din palme ca focile si se imbarbateaza unul pe altul ca au dreptate, e ca si cum te-ai urca pe un stalp pana la varf, unde gasesti o eticheta pe care scrie "aici se termina stalpul" dupa care pleci acasa". Enescu le-a taxat si pe "cartitele liberale", cei cinci membri PNL care au format ulterior PLD. Liberalul l-a caracterizat pe Theodor Stolojan ca fiind "robotelul economic foarte bun, dar caruia cineva i-a bagat gresit cardul de politician". Tradarea lui Cristian Boureanu a fost pusa in schimb pe seama tineretii sale datatoare de hormoni, motiv pentru care doctorul Enescu s-a oferit sa-l ajute: "Daca ramane nesatisfacut punem mana de la mana si cumparam o gonflabila".