AGERPRES informeaza: Roberta Anastase: "Numai colegii mei de partid pot sa-mi ceara demisia din functia de presedinte al Camerei"
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca numai colegii ei din PDL pot sa-i ceara demisia din aceasta functie, pentru ca prin sustinerea lor a venit la conducerea Parlamentului, si nu liderii Opozitiei.
Ea a adaugat ca PDL este pregatit sa aiba un dialog cu Opozitia. "Facem constant apel la Opozitie sa avem un dialog pe teme reale, care tin de interesul romanilor, iar pe agenda Parlamentului sunt lucruri extraordinar de importante, tratatul fiscal, toate legile care sunt in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe care il avem stabilit cu UE, legislatia electorala, sunt subiecte care ii intereseaza pe romani", a spus Anastase.
In opinia sa, exista semnale ca membri ai Opozitiei doresc sa revina la lucrarile Parlamentului. "Cei doi lideri ai Opozitiei trebuie sa renunte la solutia pumnului in gura iar noi avem toata disponibilitatea pentru dialog. Sunt multi parlamentari din Opozitie care isi doresc sa revina in Parlament. Nici subiectul cu indemnizatiile parlamentarilor, acea dispozitie data de liderii USL, nu a fost respectata de parlamentarii din propriile grupuri. Cred ca toate semnalele venite din interiorul celor doua grupuri sunt in sensul revenirii lor in Parlament", a afirmat Anastase, dandu-i ca exemplu de parlamentari care nu au respectat dispozitiile privitor la indemnizatii pe cei de la Vaslui.