Invitat la o emisiune TV, Traian Basescu a profitat de ocazie pentru a recita cateva versuri, compuse in tinerete pe mare.
Traian Basescu, invitat special al lui Toni Grecu, la ProTV, a recunoscut ca a compus cateva poezii in tinerete, dar ca nu le-a publicat niciodata. Dupa mai multe rugaminti ale gazdei emisiunii, presedintele Romaniei a fost de acord sa recite o strofa.
"Deasupra-ti cerul se inalta
Si de pe el privesc in jos,
Sute de stele ce-l admira
Pe bravul om prietenos".
Aici insa Traian Basescu s-a incurcat, spunand ca a uitat versurile compuse cu zeci de ani in urma. Pana la sfarsitul emisiunii si-a amintit totusi si sfarsitul poeziei, pe care a recitat-o cu ochii in lacrimi.
"Iar dupa luni de mers pe-ntinderea albastra,
Intors din nou la tarmul tau iubit,
Ai alergat grabit spre casa,
Sa vezi iar chipul mamei fericit.
Casa era pustie si cernita
Si ai plecat in Cer, spre cimitir,
Ca sa asezi in tarana proaspat ravasita
Un trandafir, trei lacrimi s-un sarut.
La capul mamei ce murise trista
Cu gandul la copilul ce-a crescut".
Daca ar fi sa facem o analiza literara a textului, ne putem gandi ca "bravul om prietenos" la care facea referire Basescu era fie Ceausescu (pentru ca in acest stil se scriau poeziile patriotice la acea vreme) sau sa fie vorba despre marinarul care calatorea pe mari?
De ce oare poezia asta a aparut tocmai acum? Si de ce Traian Basescu plangea in timp ce o recita? Asa de emotionanta sa fie? Ca noi nu am putut scoate o lacrima! Macar acum, Traian Basescu stie un lucru sigur: daca nu iese din nou presedinte, are rezervat un loc in grupul umoristic Divertis.