O Romanie normala, nu una in care exista spirit conflictual. Aceasta este Romania lui Sorin Oprescu descrisa de candidatul la presedintie intr-o emisiune de televiziune.
Sorin Oprescu isi doreste in Romania o stare de normalitate. "De unde pornesc toate conflictele? Nu cumva de la varful sistemului condus de Traian Basescu? Cu orice institutie a venit in contact presedintele, pac, a aparut un conflict! Romania mea este una cu o stare de normalitate. Sistemele s-au dereglat din cauza ca intotdeauna a existat aceasta splina iritativa reprezentata de presedinte, respectand o agenda care probabil era straina poporului acesta. L-am auzit de atatea ori spunand indemnuri la unitate si am ajuns intr-o criza economica si politica", a spus Sorin Oprescu in opinia caruia cei care isi cer drepturile trebuie sa le primeasca, deoarece acesta trebuie date de stat.
Sorin Oprescu a spus ca, in cazul in care va deveni presedinte, va incerca formarea unui guvern de uniune nationala cu un premier tehnocrat. Numele vehiculate fiind Mugur Isarescu, Florin Georgescu, Daniel Daianu. In opinia lui Oprescu, partidele care nu vor dori intrarea intr-un astfel de guvern, vor fi sanctionate de electorat.
"Cred ca se poate face un guvern facut in urma unor discutii purtate la o masa la care sa se aseze Traian Basescu si Crin Antonescu", a adaugat Sorin Oprescu care a marturisit ca are admiratie si respect pentru liderul liberal.
Oprescu s-a tradat: de ce la acea masa sa fie Basescu si nu Geoana!? Si de ce crede ca doar PD-L si PNL ar dori guvern de uniune nationala, nu si PSD ? Dupa cum se vede, Oprescu nu si-a fixat ca adversari in aceasta campanie pe Basescu si Antonescu, ci doar pe Geoana.