Democrat-liberalii bihoreni au stabilit vineri candidatii pentru colegiile electorale din judet, cei pentru colegiile electorale fiind stabiliti aseara, dupa ce au obtinut rezultatele sondajului de opinie comandat la nivel de municipiu. Primele surprize sunt candidatura lui Petru Filip in colegiul 3 Senat care are arondata zona Oradea - Salonta, dar si faptul ca Stefan Seremi va candida la Camera Deputatilor (si nu la Senat, cum dorise initial) pentru colegiul 5, colegiu ravnit de colegul sau Gavrila Ghilea, dar si de Octavian Bot.
Potrivit presedintelui executiv al PDL, Stefan Seremi, colegul sau de partid Gavrila Ghilea a anuntat ca nu va mai candida pentru parlament. "Ghilea a anuntat ca nu va mai candida pentru Camera Deputatilor, dar speram sa-l facem sa se razgandeasca si sa candideze pentru un colegiu din Oradea", ne-a declarat Seremi. El a spus ca pe baza sondajului de opinie au fost stabiliti urmatorii candidati ai PDL pentru Parlamentul Romaniei.
Astfel, la Camera Deputatilor, in Colegiul 1 va candida Nicolae Hodisan, in Colegiul 2 - Cristian Ile, in Colegiul 3 - Romulus Motoca, in Colegiul 4 - Ionela Bruchental, in Colegiul 5 - Stefan Seremi, in timp ce pentru Colegiul 6 Salonta va candida deputatul Gheorghe Sarb. La Senat, alaturi de Petru Filip, care va candida pentru Colegiul 3, vor candida Nicolae Buzila in Colegiul 1, precum si Dorel Luca in Colegiul 2. Printre cei ramasi in cursa pentru cele patru colegii, trei de deputati si unul de senator, se numara Mircea Matei, Mircea Bradu, Ioan Curpas, Nicusor Lepadatu, Mihai Groza si Octavian Bot.