Liderul PRM C. V. Tudor a sustinut, vineri, ca reactia Parchetului si a presei in cazul accidentului lui Ludovic Orban este "total disproportionata" si ca se urmareste scoaterea acestuia din politica. "Astfel de accidente se intampla cu sutele intr-un an, mai ales pe vreme de iarna, cand masinile pot scapa de sub control", a spus presedintele PRM in conferinta de presa saptamanala. El a precizat ca nu il apara pe Orban.
"Daca e vinovat sa plateasca, sa fie dat afara, sa fie condamnat penal, dar pana acum probele sunt total neconcludente", a opinat liderul PRM.
Vadim Tudor a aratat ca ar fi reprobabil, mai ales avand in vedere calitatea sa de demnitar, daca Orban a asteptat sa treaca o zi pentru "a se simti in siguranta" din punct de vedere al alcoolemiei. In opinia sa, Calin Popescu Tariceanu i-ar fi dat mana libera ministrului Cristian David sa-l demaste pe Ludovic Orban, in acest fel premierul satisfacand si orgoliul presedintelui Traian Basescu, care a declansat, prin intermediul presei, "linsarea publica a imprudentului ministru". Liderul PRM apreciaza ca, astfel, se urmareste "compromiterea si scoaterea din politica" a lui Ludovic Orban, unul dintre contracandidatii lui Liviu Negoita la functia de primar general al Capitalei.