Demis miercuri din functia de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea, pesedistul Marian Oprisan a convocat ieri-dimineata o sedinta cu sustinatorii sai din judet, insa la iesire a fost intampinat de noul presedinte al CJ, liberalul Eduard Lambrino, si el insotit de sustinatori. Acesta din urma e convins ca astazi va prelua sefia CJ "prin metode democratice".
Oprisan a venit la serviciu ca intr-o zi obisnuita de lucru, a discutat cu liderii PSD din judet, dar la iesire a fost intampinat de liberalul Eduard Lambrino, desemnat sa-l inlocuiasca pe Oprisan in functia de presedinte al consiliului judetean, care, la randul sau, era insotit de sustinatori.
Situatia a devenit tensionata, astfel ca fortelor de ordine le-a devenit tot mai greu sa mentina situatia sub control in fata Consiliului Judetean Vrancea. Oprisan a spus din nou ca, pana cand instanta nu dovedeste vinovatia sa, demiterea sa este ilegala si ca va ataca decizia consilierilor in contencios administrativ.
Oprisan a fost trimis in instanta de catre procurorii anticoruptie, intr-un dosar, si este anchetat de DNA, in alt dosar, ambele referitoare la deturnari de fonduri si folosirea functiei in scopuri personale.

Memoriu PSD pentru Tariceanu

Zeci de alesi ai PSD Vrancea au transmis ieri premierului Tariceanu un memoriu in care isi exprima ingrijorarea fata de incalcarea legilor statului roman, prin decizia de inlaturare din functia de presedinte al CJ a lui Marian Oprisan, amenintand totodata si cu mitinguri de protest.
Cei 71 de semnatari ai memoriului - primari, viceprimari, consilieri locali ai PSD Vrancea - sustin ca hotararile privind schimbarea presedintelui CJ Vrancea reprezinta "un atentat la adresa democratiei si statului de drept", savarsit de un grup de 22 de consilieri judeteni ai PNL, PD, PC si PNG.
In document, alesii PSD fac referire la Legea 215 a administratiei publice locale si la modalitatea in care un presedinte al consiliului judetean poate fi schimbat, sustinand ca Marian Oprisan nu se afla in niciuna dintre situatiile stabilite de lege.
Semnatarii documentului mai sustin ca Alianta D.A. "prin santaj, intimidare, amenintari si pre-siuni asupra alesilor PSD" a schimbat, in 2006, configuratia electorala obti-nuta in urma votului din 2004.
Mai multi primari si alesi PSD din judet au declarat ca il sustin neconditionat pe Marian Oprisan, atat in functia de presedinte al consiliului judetean, cat si in functia de presedinte al PSD Vrancea.

Hotarari inregistrate

Noul presedinte ales al Consiliului Judetean Vrancea, Eduard Lambrino, a inregistrat totusi ieri-dimineata, la consiliul judetean, hotararile luate cu o zi in urma de consilierii PNL, PD si PC privind eliberarea din functie a lui Marian Oprisan si alegerea lui Lambrino in functia de presedinte al CJ. El a incercat sa inregistreze la secretarul general interimar al judetului procesele-verbale incheiate miercuri, insa nu a reusit pentru ca secretarul lipsea, pe motiv de concediu medical.
Eduard Lambrino (PNL) a spus ca vineri va prelua sefia Consiliului Judetean Vrancea "prin metode democratice".