Liderul senatorilor PC, Sabin Cutas, a declarat miercuri ca discursul presedintelui Traian Basescu nu contine "lucruri noi", el adaugand ca a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare iar seful satului doreste sa se implice pentru a ajuta un anumit partid.
"Am asistat la un raport citit cu destula dificultate de domnul Presedinte. Multe dintre problemele semnalate de dansul sunt reale. Noi, prin Programul de guvernare al Aliantei PSD-PC, le-am prins in acesta guvernare si incercam sa gasim solutii", a spus Cutas.
Potrivit declaratiilor lui Cutas, Basescu a intrat in campanie electorala pentru un anumit partid, inclusiv prin propunerea de a avea o singura Camera a Parlamentului, lansata de presedintele PD-L, Emil Boc, care a fost "prinsa" in discursul lui Traian Basescu.
"Asta spune foarte mult, ca dansul isi doreste, cel putin din umbra, sa fie, sa nu spunem o locomotiva, dar incearca sa ajute Partidul Democrat", a sustinut liderul senatorilor conservatori.
Pe de alta parte, Sabin Cutas a remarcat faptul ca Basescu a criticat, in discursul sau, nerealizarile din domeniul infrastructurii, in conditiile in care, in doi ani, la conducerea Ministerului Transporturilor s-au aflat ministri PD, iar, in trecut, el a sustinut ca autostrazile nu sunt o prioritate pentru Romania.
Intrebat despre reactia mai multor parlamentari, care au aplaudat discursul Presedintelui, Sabin Cutas a raspuns ca aplauzele au venit din partea parlamentarilor PD-L, care au fost mai numerosi.
Intrebat de ziaristi despre absenteismul inregistrat in Parlament, cu ocazia discursului Presedintelui, el a explicat ca unii dintre parlamentari s-au asteptat ca seful statului va invoca unele "aspecte negative", raportul fiind, in cea mai mare parte, o critica la adresa Guvernului Tariceanu.