Judecatorii Curtii de Apel Craiova tin cu tot dinadinsul sa-l vada din nou director la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj pe Silviu Cotiga. In ciuda faptului ca este judecat (ba chiar si condamnat in prima instanta) pentru santaj - acesta a castigat luni, la instanta craioveana, pentru a doua oara in acest an, dreptul de a-si reocupa functia pana la definitivarea procesului sau penal.
Reamintim ca fostul sef al ITM Dolj, Silviu Cotiga, a fost trimis in judecata de procurorii DNA Craiova, pentru ca l-ar fi santajat pe patronul unui service auto, trimitandu-i in control doi inspectori de munca, pentru a-l determina sa "uite" de o datorie pe care firma sotiei sale o avea la service.
In baza Legii privind statutul functionarilor publici, Ministerul Muncii a constatat - prin ordin de ministru - ca seful ITM Dolj este suspendat de drept pe durata procesului. Desi o asemenea masura e impusa prin lege, Curtea de Apel Craiova a dispus, in primavara acestui an, sa suspende... suspendarea lui Cotiga. Astfel, fostul director al ITM revenea pe functie, ca sef al celor doi inspectori care sunt martori ai acuzarii in procesul sau.
Pus in fata unei asemenea sentinte judecatoresti, ministerului nu i-a ramas decat sa se conformeze. Asa ca, pe 18 iunie 2010, l-a repus in functie pe Cotiga. Pentru a se conforma insa si dispozitiilor legii, ministerul a revenit in aceeasi zi cu Ordinul nr. 472, prin care il suspenda din nou pe directorul reinstalat.
Silviu Cotiga a cerut si suspendarea acestui ordin, iar dosarul a ajuns tot la Sectia de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Craiova. Luni, judecatorii de aici i-au dat castig de cauza, punandu-l din nou sef peste cei doi inspectori care au dat declaratii impotriva lui in procesul de santaj. Sentinta poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.