Cotidianul informeaza : Conditiile puse de PNL si PSD. Oprescu va fi sustinut daca merge sub sigla USL
Sambata 27 august s-a aflat din surse oficiale daca Sorin Oprescu va fi sau nu sustinut in batalia pentru Bucuresti de catre USL. De asemenea s-a aflat si de ce depinde viitorul relatiilor dintre USL si UDMR.
Independent, dar sub sigla
Dupa incheierea lucrarilor Delegatiei Permanente a PNL, liderul liberalilor, Crin Antonescu, a fost rugat sa clarifice pozitia USL fata de candidatura la Primaria Capitalei a lui Sorin Oprescu. Raspunsul a fost transant: daca Sorin Oprescu isi va asuma sigla USL, va fi sustinut, in caz contrar, nu.
Totusi, din afirmatiile lui Crin Antonescu reiese ca exista sansele unui mariaj intre alianta si primarul Capitalei. "Ceea ce domnul Oprescu doreste, si ceea ce noua ni se pare normal si suntem gata sa sustinem, este conditia sa de independent in sensul de a nu se incrie in PSD, ca a mai fost sau in PNL, ceea ce nu-i putem pretinde pentru ca a declarat ca e un om de stanga. In ce priveste asumarea politica a frontului USL, a aliniamentului politic USL, evident ca e nevoie daca suntem impreuna", a spus Antonescu. Liderul liberal a mai precizat ca Sorin Oprescu nu a conditionat candidatura sa sustinuta de USL de numele candidatilor pe care alianta ii va desemna la primariile de sector, nici de numirea unor consilieri in CGMB.
Crin Antonescu a lamurit partial si situatia candidaturilor pentru primariile celor sase sectoare din Bucuresti. "Stim sigur ca PNL are un primar in sectorul 1. Cred ca sta destul de bine, nu avem inca sondaje. In sectorul 4, Popescu Piedone sta bine. PSD are un primar in 5. Cred ca PNL sta foarte bine in sectorul 6, si in 3, pentru ca in 3, cu Negoita primar, am avut un scor foarte bun la scrutinurile din 2009. Sectorul 2 este unul mai complicat, nu am facut inca sondajele", a precizat Antonescu.