InfoBrasov : Aici am ajuns: cu BASESCU la portile ORIENTULUI! (Autor: D.D.Rujan)

Ce se vede acum pe sticla, venind de la Bruxelles, pare o mare vanzoleala: un "frecus" dur, probabil diplomatic, o confruntare finanaciara, posibil interbancara, desigur multe aranjamente de inter-gashca politica, daca o fi si Ro. pe undeva in Europa...
Oricum, frumoasa coeziune europeana este asa o "Poveste cu Cocosul Rosu", ca n-o mai crede nici Merkel tante... Cea care a reinviat vechile vise imperiale al bunicului Bismarck!
Ce se vede la adresa de youtube de mai jos este desigur, doar... o superba reclama. Intamplarea, de neuitat pentru mine, face ca eu chiar sa fi fost in beraria respectiva din Munchen, unde s-a realizat acest clip publicitar!
Si am constatat din nou ‘‘in direct" ce inseamna civilizatie si comportament european. Atata doar ca am fost acolo in timpul Festivalului berii din Bavaria, care mi s-a parut mai degraba "pitoresc", decat "frumos", in sensul estetic al cuvantului...
Nivelul de civilizatie era insa 100% german! Pentru nemtzi insa, pare a fi o mare sarbatoare! Lor le plac teribil aceste "adunari" ale veseliei colective.
Este tara lor, viata lor, traditia lor, sunt fericiti sa bea laolalta o halba, tinandu-se simultan de brat, zeci, poate sute de persoane ! Si sa cante fericiti, impreuna cu fanfara ! Pentru ca atunci, e sigur, ei chiar sunt fericiti... De ce, atunci, sa accepte ca niste intrusi, ca sa nu spun imigranti clandestini, sa le tulbure bunastarea si tabieturile? O fi exagerat sa te intrebi cum s-ar asorta acolo, intre nemtzi , sa vezi niste "conationali" tuciurii de Tzandarei ori Strehaia, agresandu-le macar si cromatic o atmosfera atat de "specific"bavareza? Repet, dupa care, personal, nu m-as da in vant... Chit ca in fiecare Octombrie, in landul bavarez sosesc special pentru asta, zeci, sute de mii de turisti.
Si omul, la bere se mai imbata... Dar sa ne imaginam un minut - in videoclipul de mai jos... - prezentza unei liote de tzigani, manifestandu-se tot pe "specific". Adica vorbind toti deodata, strigand pe intrecute unul la altul, intr-o harababura generala, total ...dezinhibati de reguli elementare de comportament. Sa-i vezi adica, lafaindu-se deshelati pe scaune, cu tzigara in coltul gurii si daca tot au baut o bere buna, rigaind cu pofta de corturar... Bine, veti spune, astia-s tziganii, de ce sa suferim... la imagine (la fason, cum ar veni) toti romanii din cauza lor?
Asa si cu summit-ul actual de la Bruxelles; Daca mai marii de acolo se gandesc acum... de ce sa se dea "saracilor Europei" mai multe fonduri, cand ei, donatorii, ne pot da mai putine, atunci de ce sa nu ne rada la jumatate, daca pot... Ca noi am vrut in U.E., nu ne-a bagat nimeni cu forta la "stapan"! Numai ca "stapanii", care sunt mai multi, dupa ce ne-au ras-privatizat-frezat si ne-au lasat in pielea goala (fara industrie, fara agricultura, fara armata, fara banci, fara scoli si spitale, ba chiar fara granitze... dar si fara Schengen) acum isi permit sa ne puna si pe coji de nuca.
Cu un presedinte fara mandrie, fara responsabilitate, un primitiv ce se crede vesnic capitan de vapor, obisnuit mai degraba cu barfa lupanarelor din porturi, se pare ca nici dupa 8 ani nu face diferenta (uriasa!) intre un echipaj de 23 de vaporeni si un popor de 23 de milioane!
Daca in istorie am avut Domnitori definiti ca "... Viteazul, cel Mare, cel Bun, cel Cumplit, cel Drept... "Basescu va ramane presedintele-guvernator sub care Romania nu si-a pierdut doar suveranitatea, dar care a diluat pana aproape de disparitie unitatea nationala, pana la pragul de a deveni doar o colonie "la portile Orientului"....