DcNews informeaza: IPOTEZA SOC! De ce nu a ajuns Sulfina Barbu ministrul Muncii
In anul 2005, fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu rezilia contractele de concesiune din Delta Dunarii si starnea furia in randul oamenilor de afaceri afectati de demersul ei. Intre timp, acestia care au dat in judecata Ministerul Mediului, iar unul a si castigat, reluandu-si vechea concesiune. Puterea nu a riscat sa numeasca un ministru al Muncii impotriva caruia se vor intoarce, in curand, deciziile luate ca ministru al Mediului. Sulfina Barbu declara atunci: "Nici una dintre firmele concesionare nu si-a respectat contractele, au recoltat mai mult peste decat au raportat, iar la domeniul investitii de mediu au trecut cu totul altceva decat ar fi trebuit. Stiu ca s-au cerut informatii suplimentare de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii".
Totusi, dupa mai multe verificari nu s-a gasit nimic ilegal in contractele respective.
Printre beneficiarii concesionarilor se numarau Alexandru Bittner, Robert Raduta (apropiat al lui Ion Tiriac), Sorin Ovidiu Vintu, Dan Verbina - fost deputat PSD.
Dintre cei care au dat in judecata Ministerul Mediului si Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, unul a castigat. Procesul s-a incheiat repede deaorece omul nu a dorit despagubiri ci a vrut terenul inapoi. In schimb, ceilalti au pretentii financiare. Avand in vedere ca unul dintre ei a castigat procesul, deci s-a creat un precedent, este foarte probabil ca si ceilalti sa castige in instanta.
In aces caz, un scandal vechi de 6 ani, pornit de la o greseala Sulfinei Barbu, s-ar fi reactivat in timpul mandatului acestia la Ministerul Muncii. Cu alte cuvinte, Puterea a evitat un scandal care ar fi putut aparea intr-un moment inoportun, anul electoral 2012.