Anchetat in legatura cu mai multe afaceri dubioase, inclusiv de procurorii anticoruptie, controversatul afacerist Constantin Cuciureanu a trecut la contratac. Prin intermediul unui autodenunt inaintat Inspectoratului Judetean de Politie, Cuciureanu sustine ca, in urma cu mai bine de doi ani, ar fi fost nevoit sa dea mita unui functionar public pentru a scapa de un control. Cel care a fost luat in colimator de afacerist este inspectorul fiscal Andrei Paramanov, angajat al Directiei Generale a Finantelor Publice, cel care a participat la mai multe controale efectuate la societatea Alimentatie Publica SA, unitate la privatizarea careia a participat si Cuciureanu. Prin intermediul unei scrisori, omul de afaceri sustine ca in luna iulie 2002 societatea in cauza ar fi fost verificata de inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice. Potrivit declaratiei date de Cuciureanu, inspectorul fiscal i-ar fi pretins atunci o centrala termica pentru a inchide ochii la o serie de nereguli. Dupa cum sustine Cuciureanu, centrala termica ar fi fost achizitionata de la un magazin din municipiul Botosani si predata lui Paramanov conform intelegerii. Ulterior, a precizat omul de afaceri, inspectorul fiscal ar fi mers la magazinul cu pricina si a solicitat chitanta si factura pe numele sau.

In baza autodenuntului, politistii au declansat o serie de verificari preliminare. Audiata in acest caz, directoarea societatii Alimentatie Publica SA si-a amintit ca in perioada controlului, iulie - august 2002, a auzit o discutie intre cei doi legata de o centrala termica, centrala care ar fi ajuns in final la inspectorul fiscal. Totusi, femeia spune ca in urma controlului a fost sanctionata pentru diverse nereguli.

Intrucit au considerat ca sint indicii cu privire la o presupusa fapta de coruptie, politistii au sesizat imediat Parchetul de pe linga Tribunalul Botosani. Deocamdata, procurorii nu au initiat verificari, dosarul fiind in faza inregistrarilor administrative.

Contactat de reporterii cotidianului "Monitorul de Botosani ", Andrei Paramanov a respins orice intelegere cu omul de afaceri. Mai mult, el a sustinut ca totul ar fi o razbunare. Pentru a-si demonstra declaratia, Paramanov sustine ca respectivul control s-a terminat cu sesizarea organelor de cercetare penala privind o serie de presupuse ilegalitati de genul bancruta frauduloasa si evaziune fiscala. "Atunci au fost constatate primele nereguli in afacerea 'Amiral'. Controlul s-a terminat cu o sesizare penala care se afla si in prezent in atentia procurorilor. Daca Cuciureanu sustine ca as fi pretins atunci o centrala termica, este treaba lui. Nu stiu insa ce probe detine el pentru a dovedi acest lucru ", a declarat Andrei Paramanov.

Cazul urmeaza sa fie anchetat de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Botosani, care vor decide daca la mijloc este vorba de primire de foloase necuvenite, luare de mita sau de un simplu atac. Cert este ca acest autodenunt este primul din partea lui Cuciureanu care a declarat la un moment dat ca, daca va spune tot ce stie, multi isi vor pierde functiile. Este de notorietate afaceristul a reusit sa vinda o serie de spatii chiar daca acestea se aflau sub sechestru, tranzactiile fiind perfectate cu complicitatea unor angajati din cadrul Directiei de Finante care nu au intervenit pentru a stopa ilegalitatile. Intimplator sau nu, acest autodenunt vine exact cind o parte dintre afacerile lui Cuciureanu au fost luate la purecat de Parchetul National Anticoruptie, printre cazurile verificate fiind si tranzactiile cu spatiile comerciale ale fostei societati "Amiral ".