Conducerea judetului, invitata miercuri la sedinta de guvern, a prezentat problemele cu care se confrunta Doljul si a primit, ca raspunsuri, promisiuni.

Invitatia de a participa la sedinta de guvern de miercuri a fost pentru sefii Consiliului Judetean (CJ) Dolj, ai prefecturii, ai Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Vest Oltenia si ai Primariei Craiova evenimentul saptamanii. In fata executivului, acestia au prezentat problemele cu care se confrunta judetul Dolj si zona Olteniei. Concluziile intalnirii cu guvernantii au fost facute publice ieri de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, cu ocazia sedintei de consiliu din aceasta luna.
"Drumul pentru Ford, din zona Selgros la Cosoveni, de 6,3 kilometri lungime, a fost proiectat cu doua benzi, iar noi am cerut sa fie patru. Am ridicat problema somajului, problema fabricii de avioane, a agriculturii, a sistemelor de irigatii, aproape toate acestea, chestiuni importante cu care se confrunta judetul Dolj. Fiecare ministru a primit din partea noastra si cate o adresa oficiala cu problemele prezentate verbal la sedinta. Unele dintre acestea se vor rezolva", spera Prioteasa. In ceea ce priveste reactia guvernului la problemele cu care se confrunta judetul Dolj, presedintele CJ Dolj a declarat ca primul-ministru a dat asigurari ca fiecare dintre ministerele carora li s-a inaintat o adresa oficiala va da un raspuns scris peste o saptamana.

Solomon vrea cont la guvern

Banii pe care guvernul ii va da Baniei, daca se va intampla asta, ar trebui sa fie virati direct catre bugetul Craiovei, si nu prin Consiliul Judetean Dolj, este de parere primarul Antonie Solomon. El sustine ca miercuri, in sedinta de guvern, le-a solicitat membrilor cabinetului Boc sa aloce Craiovei in acest an macar 20 de milioane de euro, si nu prin "intermediari". "Am prezentat proiectele in derulare si proiectele prin care vrem sa transformam Craiova. Le-am demonstrat ca stim ce sa facem cu banii si le-am cerut ca atat cat vor da sa-i dea direct Craiovei, nu Consiliului Judetean Dolj. Ca, stiti cum e: cand primesti niste bani, te-apuci sa imparti", a spus primarul Antonie Solomon. El a afirmat, la un moment dat, ca nici nu vede rostul unui consiliu judetean si ca, daca ar fi dupa el, ar desfiinta aceasta institutie. Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, nu a putut fi contactat ulterior pentru a comenta aceasta declaratie.