Senatorul Alexandru Cordos a sustinut o declaratie politica pe care o puteti citi in continuare: Cronica unei demisii fortate.
Sper ca vi-l mai amintiti pe ministrul prins cu ocaua mica, ale carui doua prenume identice, unul serios si unul de alint, reprezinta ori o balbaiala a nasului de botez, ori una a parintilor care si-au lasat o marja de siguranta pentru cand ar trebui sa-l urecheze si i-au spus "Ioan" si au adaugat o picatura de rasfat in prescurtarea familiara a aceluiasi prenume, atunci cand i-au spus si "Nelu". Nu stiu sub ce apelativ i s-au adresat insa atunci cand a demisionat de Paste, intr-o incercare esuata de a face un gest eroic impus de o comanda politica, dar cred ca ex-ministrul nu merita sub nicio forma nici admiratia lor, nici admiratia noastra. Toate gafele, toate balbele lui politice il caracterizeaza drept un om nepregatit pentru functia pe care a avut-o si din care a facut foarte mult rau.
Acest matelot stangaci pus la carma unui minister extrem de important de un comandant cazut si el in dizgratia publica, a gestionat falimentar problema pensiilor, facand afirmatii de cel mai autentic amatorism, gen" pensiile sunt un fel de sistem tip Caritas", a Codului muncii, si mai nou, a Legii dialogului social. Daca stam sa ne gandim, ultima, cel putin a reprezentat corolarul unei activitati absolut dezastruoase, mai ales ca Guvernul s-a prefacut ca analizeaza temeinic amendamentele depuse de noi, parlamentarii, pe care iar ne sarea randul la dezbaterea in forul legislativ a acestor aspecte extrem de serioase ale vietii sociale.
Demisia unui personaj care nu a reusit nicio clipa sa fie la inaltimea functiei si a rolului sau repartizat prin conjunctura in care s-a aflat, nu rezolva cu nimic starea natiunii. Nimic bun nu ne asteapta nici de acum incolo. O politica de austeritate fara limite se contureaza amenintator si pentru viitorul apropiat si pentru cel mai indepartat: reduceri de personal, eliminarea definitiva a platii celui de-al 13-lea salariu, a tichetelor de masa si a primelor de vacanta pentru 2012, inclusiv inghetarea punctului de pensie sunt doar cateva dintre masurile pregatite de Guvern.
O alta strategie de a pacali vigilenta Justitiei si a cetatenilor este gaselnita deloc onorabila de a li se plati bugetarilor care si-au castigat drepturile salariale in instanta, esalonat, pe trei ani, sumele datorate cu titlu executoriu. Cum este insa fara dubiu faptul ca acest Guvern nu va mai exista din 2012, cel tarziu, nu se stie cine va prelua o obligatie fara acoperire a unui Executiv fara onorabilitate. Oricum ar fi, strategia stramba a predecesorilor va trebui regandita din temelii. Mai ales ca, si asa, promisiunea de a acorda in 2012 macar 34% din sumele datorate va fi incalcata din start, si, in realitate doar 5% vor ajunge in buzunarele beneficiarilor pacaliti, altfel cum ar mai putea Executivul sa readuca, dupa cum a promis iar, salariile ciuntite ale tuturor bugetarilor la cuantumul de dinainte de taierea de 25%?