In anul in care parlamentarii nostri isi termina mandatul castigat in 2004, fiecare va incerca sa arate cat de bine si-a facut treaba in aceasta calitate. Unii vor avea mai mult de muncit pentru ca au intrat in 2008 cu mai putine "realizari" de mandat, altii pot sta linistiti pentru ca si-au cam facut treaba.

Deputatul Iulian Barsan (PD-L) activeaza in Comisia pentru InvatamA¢nt, Stiinta, Tineret si Sport. Acesta avut in ultimii trei ani 11 luari de cuvant in plen, a facut cinci declaratii politice, a participat la 31 de propuneri legislative, a facut patru interpelari si intrebari in cadrul sedintelor si a sustinut trei motiuni.

Bogdan Liviu Ciuca (PC) a reusit in acest mandat sa faca parte din mai multe comisii: Comisia permanenta de disciplina si imunitati, Comisia pentru regulament, Comisia permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului privind Statutul deputatilor si al senatorilor, organizarea si functionarea sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, Comisia comuna a Camerei Deputatilor AŸi Senatului pentru modificarea si completarea regulamentului sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului si Comisia de validare. A luat cuvantul in plen de 80 de ori, in 67 de sedinte. Totodata deputatul galatean a facut 69 de declaratii politice, a sustinut 56 de propuneri legislative si are la activ 95 de intrebari si interpelari pe diverse teme.

Liviu Codarla (PD-L) a facut parte, circa un an de zile, din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei AŸi pentru petitii, dar si-a exercitat si functia de secretar in Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitAƒA£ii SRI in perioada martie 2005 - decembrie 2007. Deputatul a luat cuvantul doar de patru ori in plen, dar are la activ trei propuneri legislative si a sustinut si doua motiuni de la instalarea in functie, pe cand era inca membru PRM.

Petrea Constantin (PD- L) face parte din Comisia pentru industrii si servicii, si a fost membru pentru circa un an de zile in Comisia pentru munca si protectie sociala. Are la activ 17 luari de cuvant in plen, in timpul a 11 sedinte, a facut sapte declaratii politice dintre care sase au fost consemnate conform materialelor depuse la secretariatul de sedinta, a initiat 11 propuneri legislative si a sustinut trei motiuni.

Deputatul UDMR Szekely Levente Csaba isi desfasoara activitatea in cadrul Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice. In trei ani de zile acesta a avut 10 luari de cuvant, a facut o declaratie politica, a initiat 13 propuneri legislative, si s-a evidentiat prin trei intrebari si interpelari.

Emil Strunga (PNL) activeaza in Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic. De remarcat este ca a avut 83 de luari de cuvant, in 75 de sedinte, a facut nu mai putin de 60 de declaratii politice si a initiat 30 de propuneri legislative, unele dintre ele devenind legi, chiar daca in toata acesta perioada a facut numai o interpelare.

Proaspatul membru al PD-L, Petru Lificiu, face parte din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic. Are 10 luari de cuvant in plen, cinci declaratii politice, sase propuneri legislative, si a fost sustinatorul a patru motiuni, pe cand era deputat independent.

Social-democratul Dan Nica este vicepresedinte in Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, a vorbit in plen de 29 de ori, are 11 propuneri legislative initiate si se remarca prin faptul ca a sustinut opt motiuni, atat simple, cat si de cenzura.

Deputatul Aurel Nechita l-a intrecut pe colegul sau social-democrat, sustinand in trei ani de zile nici mai mult, nici mai putin de 11 motiuni. Acesta activeaza in Comisia pentru sanatate si familie, are 18 luari de cuvant in plen, 15 propuneri legislative initiate, doua interpelari, si este sustinatorul a nici mai mult, nici mai putin de 11 motiuni.

Senatorul Viorel Stefan (PSD) face parte din Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital, are la activ o declaratie politica, dar s-a aflat printre marii sustinatori ai motiunilor PSD.

La randul sau, Carol Dina (PRM) activeaza in Comisia pentru privatizare si administrarea activelor statului si a facut o declaratie politica, dar a sustinut cele mai multe motiuni simple si de cenzura ale PSD.

Totodata senatorul Paul Pacuraru, de la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii, are in palmares 30 de intrebari si interpelari, dar si opt declaratii politice.