Parlamentarii PNL din Transilvania cer lui Traian Basescu si PD sa faca publice intelegerile cu UCM, "stiut fiind faptul ca aceasta are ca unic scop declarat separatia teritoriala pe criterii etnice", a declarat, ieri, in conferinta de presa, deputatul PNL de Salaj Catalin Micula, membru in BPC.
"Era de asteptat ca, in finalul campaniei electorale, nervii competitorilor sa inceapa sa cedeze. Exista insa lucruri care nu pot fi acceptate. In Transilvania, in comunitatea maghiara, Uniunea Civica Maghiara duce o campanie asidua de sustinere a domnului Traian Basescu", a declarat Micula.
El a adaugat ca este mandatat de parlamentarii liberali transilvaneni sa solicite lui Traian Basescu si Partidului Democrat sa faca publice "intelegerile" pe care le au cu aceasta formatiune, "stiut fiind faptul ca aceasta are ca unic scop declarat separatia teritoriala pe criterii etnice".
"Doreste domnul Traian Basescu sa legalizeze aceasta organizatie in schimbul catorva voturi?", s-a intrebat retoric deputatul PNL.
Conducerea largita a Uniunii Civice Maghiare (UCM) a decis, vineri seara, implicarea Uniunii in campania pentru referendumul din 19 mai, in sprijinul lui Traian Basescu, chiar daca au fost organizatii locale care nu au dorit acest lucru. UCM va incerca sa convinga electoratul maghiar sa participe la referendumul din 19 mai si sa voteze in favoarea sefului statului suspendat, Traian Basescu, cu 20.000 de fluturasi, 100 de afise si cu anunturi electorale in presa. De asemenea, s-a decis ca, in cazul in care organizatiile locale ale PD vor cere, atunci reprezentantii UCM vor participa alaturi de democrati si la alte actiuni de campanie.